Udnyt hele rødbedens sundhedsmæssige fordele med denne lækre opskrift

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Sæsonen for rødbeder er over os, og der er al mulig grund til at bruge denne sunde rodfrugt til dens fulde potentiale. Vi kan overraskende nok bruge dem fra top til bund og få endnu mere ud af dens mange næringsstoffer.

Rub og stub
Rødbeder kan tilberedes med både skræl og top, hvilket ikke kun sparer tid, men også giver dig flere fibre og næringsstoffer. Skræl rødbederne med en grov børste i stedet for at fjerne skrællen, så beholder du mange vitaminer og undgår madspild. Selve roden og de flotte ‘haler’ kan du også lade sidde for en ekstra visuel effekt på tallerkenen. 

Rødbeder kan holde sig i ugevis i køleskabet i en åben plastikpose. Selvom de ikke tåler frost i jorden, kan de fryses efter blanchering, hvis de skæres i tern eller skiver. Så hvorfor ikke bruge årstidens gave i en skøn opskrift?

Bagte rødbeder med rygeostcreme

Ingredienser

Læs også: Sorte halloween-burgerboller - uhyggeligt lækre

  • 1 liter vand
  • 2 tsk. bouillon (Herbamare anbefales)
  • 1 stjerneanis
  • 1 kanelstang
  • 5 kardemommekapsler
  • 1 dl Anicia linser (Beluga eller Puy kan også bruges)
  • 4-6 røde og gule rødbeder med rod og ‘hale’
  • 3 spsk. akaciehonning
  • 2 tsk. havsalt
  • 2 spsk. olie

Rygeostcreme

  • 150 g rygeost
  • 1 lime
  • 2 tsk. akaciehonning
  • 1 tsk. havsalt
  • Friskkværnet peber
  • 1½ dl cremefraiche

Fremgangsmåde

  1. Kog vand med bouillon, stjerneanis, kanelstang og kardemomme. Tilsæt linser, og lad det simre i 20 min.
  2. Skrub rødbederne grundigt og behold ‘halen’ på, halver dem, og gnid dem med honning, salt og olie.
  3. Læg rødbederne med ‘kødsiden’ nedad på bagepapir i et fad. Bag ved 200 grader varmluft i 30 min, vend og bag 10 minutter ekstra.
  4. Imens rødbederne er i ovnen, kan du tilberede rygeostcremen.
  5. Riv limeskal og pres saften. Bland rygeost, limesaft, akaciehonning, salt, peber og cremefraiche.
  6. Fordel rygeostcremen på et fad, anret rødbeder og linser ovenpå.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli og Liselotte Kira Gregers Andersens opskrifter.

Læs også: Sådan laver du kinakål i tomatsauce, der smelter i munden

Andre Artikler

Sorte ris kan være nøglen til sundere plantebaserede måltider

Sorte ris er ved at genvinde sin plads i moderne kost som en naturlig kilde til antioxidanter og...

Slip af med muskelspændinger naturligt og effektivt

Muskelspasmer kan opstå hos alle og skyldes ofte overanstrengelse eller intens fysisk aktivitet.Selvom de kan være smertefulde,...

Ny forskning: Middelhavskosten kan sænke blodtrykket – selv hos risikogrupper

Et nyt internationalt studie viser, at den populære middelhavskost ikke kun beskytter hjertet, men også kan sænke blodtrykket...

Ny forskning: Børn af COVID-smittede mødre har flere udviklingsforstyrrelser

Et nyt forskningsprojekt fra Massachusetts viser, at COVID-19 under graviditeten kan øge risikoen for, at børn udvikler neurologiske...

Sorte ris kan være nøglen til sundere plantebaserede måltider

Sorte ris er ved at genvinde sin plads i moderne kost som en naturlig kilde til antioxidanter og...

Slip af med muskelspændinger naturligt og effektivt

Muskelspasmer kan opstå hos alle og skyldes ofte overanstrengelse eller intens fysisk aktivitet.Selvom de kan være smertefulde,...

Ny forskning: Middelhavskosten kan sænke blodtrykket – selv hos risikogrupper

Et nyt internationalt studie viser, at den populære middelhavskost ikke kun beskytter hjertet, men også kan sænke blodtrykket...