Udnyt hele rødbedens sundhedsmæssige fordele med denne lækre opskrift

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Sæsonen for rødbeder er over os, og der er al mulig grund til at bruge denne sunde rodfrugt til dens fulde potentiale. Vi kan overraskende nok bruge dem fra top til bund og få endnu mere ud af dens mange næringsstoffer.

Rub og stub
Rødbeder kan tilberedes med både skræl og top, hvilket ikke kun sparer tid, men også giver dig flere fibre og næringsstoffer. Skræl rødbederne med en grov børste i stedet for at fjerne skrællen, så beholder du mange vitaminer og undgår madspild. Selve roden og de flotte ‘haler’ kan du også lade sidde for en ekstra visuel effekt på tallerkenen. 

Rødbeder kan holde sig i ugevis i køleskabet i en åben plastikpose. Selvom de ikke tåler frost i jorden, kan de fryses efter blanchering, hvis de skæres i tern eller skiver. Så hvorfor ikke bruge årstidens gave i en skøn opskrift?

Bagte rødbeder med rygeostcreme

Ingredienser

Læs også: Sund pizzadej med chiafrø – sprød bund klar på ingen tid!

  • 1 liter vand
  • 2 tsk. bouillon (Herbamare anbefales)
  • 1 stjerneanis
  • 1 kanelstang
  • 5 kardemommekapsler
  • 1 dl Anicia linser (Beluga eller Puy kan også bruges)
  • 4-6 røde og gule rødbeder med rod og ‘hale’
  • 3 spsk. akaciehonning
  • 2 tsk. havsalt
  • 2 spsk. olie

Rygeostcreme

  • 150 g rygeost
  • 1 lime
  • 2 tsk. akaciehonning
  • 1 tsk. havsalt
  • Friskkværnet peber
  • 1½ dl cremefraiche

Fremgangsmåde

  1. Kog vand med bouillon, stjerneanis, kanelstang og kardemomme. Tilsæt linser, og lad det simre i 20 min.
  2. Skrub rødbederne grundigt og behold ‘halen’ på, halver dem, og gnid dem med honning, salt og olie.
  3. Læg rødbederne med ‘kødsiden’ nedad på bagepapir i et fad. Bag ved 200 grader varmluft i 30 min, vend og bag 10 minutter ekstra.
  4. Imens rødbederne er i ovnen, kan du tilberede rygeostcremen.
  5. Riv limeskal og pres saften. Bland rygeost, limesaft, akaciehonning, salt, peber og cremefraiche.
  6. Fordel rygeostcremen på et fad, anret rødbeder og linser ovenpå.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli og Liselotte Kira Gregers Andersens opskrifter.

Læs også: Prøv kylling med rabarber – en opskrift du aldrig glemmer!

Andre Artikler

Frisk luft eller plaster? Sådan heler dit sår hurtigst

Mange tror stadig, at et sår skal “tørre ud” og have luft for at hele bedst. Men moderne...

Blå eller brune øjne? Det har større betydning for dit syn end du tror

Kan din øjenfarve sige noget om, hvor godt du håndterer sollys? Forskning peger på, at pigment i øjnene...

Eksperterne afslører: Sådan slipper du af med kvalme uden medicin

Kvalme er en af de mest ubehagelige fornemmelser – og det kan være svært at koncentrere sig om...

Farvel til tør næse: Disse husråd virker med det samme

En tør næse er ikke bare en lille gene – det kan svie, irritere og i nogle tilfælde...

Frisk luft eller plaster? Sådan heler dit sår hurtigst

Mange tror stadig, at et sår skal “tørre ud” og have luft for at hele bedst. Men moderne...

Blå eller brune øjne? Det har større betydning for dit syn end du tror

Kan din øjenfarve sige noget om, hvor godt du håndterer sollys? Forskning peger på, at pigment i øjnene...

Eksperterne afslører: Sådan slipper du af med kvalme uden medicin

Kvalme er en af de mest ubehagelige fornemmelser – og det kan være svært at koncentrere sig om...