Sund konfekt: Smag på julen uden dårlig samvittighed

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Det kan være svært at holde sig til de sunde valg, når julens søde fristelser lokker. Dog vil disse dadelkugler med julestemning være den perfekte løsning. De er fyldt med naturlig sødme, varme krydderier og et strejf af appelsin, som leder tankerne hen på juleaften – alt sammen uden tilsat sukker.

Dadelkugler er en nem og lækker måde at forkæle sig selv på, samtidig med at man vælger et sundere alternativ. Grundstenen i opskriften er selvfølgelig dadler, der både giver en naturlig sødme og en god tekstur.

Ved at tilsætte krydderier som kanel, kardemomme og ingefær får kuglerne en varm og krydret smag, der minder om julens klassiske bagværk.

Opskriften er desuden fleksibel, da du kan tilføje lidt havsalt for at fremhæve smagene eller eksperimentere med pynt som frysetørrede hindbær, hakkede nødder eller kokosmel.

Familiehygge
Dadelkugler er ikke kun en fryd for smagsløgene – de er også et hyggeligt projekt at lave sammen med familie eller venner. De små kugler passer perfekt til en varm kop te eller kaffe på en kold vinterdag. Og bedst af alt kan de holde sig i køleskabet i op til en uge, så du har sunde godter lige ved hånden, når julestressen melder sig.

Læs også: Derfor koger professionelle aldrig kartofler uden denne ene ingrediens

LÆS OGSÅ: Sunde hjemmelavet Ferrero Rocher med alle fordelene fra dadler

Juledadelkugler

Opskriften svarer til cirka 20 stk.

Ingredienser

Læs også: Kun 2 ingredienser: Lav dine egne sprøde bananchips derhjemme

  • 200 g dadler (uden sten)
  • 100 g mandler (eller andre nødder)
  • 2 spsk kakao
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 spsk kokosolie
  • Revet skal fra 1 økologisk appelsin
  • Kokosmel, frysetørrede hindbær eller hakkede nødder til pynt

Fremgangsmåde

  1. Blend mandlerne i en foodprocessor, indtil de bliver til en fin mel eller grovere stykker, afhængigt af hvad du foretrækker.
  2. Kom dadler, kakao, krydderier, kokosolie og appelsinskal i foodprocessoren. Blend det hele sammen, indtil du får en ensartet masse.
  3. Tag små stykker af massen og tril dem til kugler i den ønskede størrelse.
  4. Rul kuglerne i kokosmel, frysetørrede hindbær eller hakkede nødder.
  5. Sæt kuglerne i køleskabet i mindst 30 minutter, så de sætter sig.

Tips: Du kan også duppe kuglerne i mørk chokolade og derefter rulle dem i pynten.

LÆS OGSÅ: Chokoladekugler med bønnefyld – overraskende nemt og lækkert

LÆS OGSÅ: 6 tips til at holde du dig sund i juletiden

Læs også: Grøn power bowl med quinoa, laks og tahindressing

Læs også: Kokkene har gjort det i årevis: Sådan laver du det perfekte spejlæg

Andre Artikler

Derfor koger professionelle aldrig kartofler uden denne ene ingrediens

Du tror måske, du har styr på at koge kartofler – men en enkelt ingrediens kan ændre alt.

Hun døde i 11 minutter – det hun så på den anden side, vil give dig kuldegysninger

Hendes beretning vil få dig til at stille spørgsmål ved alt, som du tror, at du ved om livet og døden.

Kan HIV-medicin være nøglen til at bremse Alzheimer?

En ny opdagelse har sat gang i spekulationer hos forskere: Et kendt virusenzym findes i hjernen – og...

Denne populære type æg er den sundeste og har en række fordele

Denne type æg er ikke bare en lækker start på dagen, men også et sandt superfood i forklædning....

Derfor koger professionelle aldrig kartofler uden denne ene ingrediens

Du tror måske, du har styr på at koge kartofler – men en enkelt ingrediens kan ændre alt.

Hun døde i 11 minutter – det hun så på den anden side, vil give dig kuldegysninger

Hendes beretning vil få dig til at stille spørgsmål ved alt, som du tror, at du ved om livet og døden.

Kan HIV-medicin være nøglen til at bremse Alzheimer?

En ny opdagelse har sat gang i spekulationer hos forskere: Et kendt virusenzym findes i hjernen – og...