Bekymringstanker er usunde
Når bekymringstanker tager overhånd, kører kroppen og sindet i konstant alarmberedskab. Det svarer til altid at have speederen i bund, hvilket kan føre til udmattelse og i værste fald sygdom.
Kroppen er skabt til at klare pressede situationer, men ikke til at leve i dem konstant. Et evigt fokus på ‘hvad nu hvis’ kan ødelægge evnen til at slappe af og regenerere.
Ifølge eksperter, såsom coach Birgitte Aagaard, kan denne tilstand påvirke både helbred og relationer negativt.
LÆS OGSÅ: Michelle Kristensens 3 gode råd til svære tider
Stress, angst og bekymringstanker
Mange forveksler bekymringstanker med angst. Symptomer som hjertebanken, svedige håndflader og uro kan føles som angst, men de kan ofte spores til bekymringer over konkrete problemer.
Stress fra overfyldte skemaer og behovet for kontrol udløser ofte denne tilstand. Det gælder derfor om at finde ud af, om dine bekymringer er konstruktive, eller om de blot fodrer unødig stress og uro og kan give en angstlignende tilstand.
Tjeklisten
Bekymringstanker er ofte tæt forbundet med en indre tjekliste. Denne liste kan omhandle alt fra perfekt orden i hjemmet til kontrol over alle aspekter af livet.
For at bryde denne cyklus skal du lære at skelne mellem, hvad der er vigtigt, og hvad der er spild af energi. Prøv at stille dig selv spørgsmål som: Er det min opgave? Hvad kan jeg rent faktisk ændre? Ved at slippe nogle af disse krav kan du frigøre energi og fokusere på det, der virkelig betyder noget. Drop derfor din indre tjekliste og fokuser på, hvad du kan gøre i nuet.
Artiklen er baseret på informationer fra Naturli.
LÆS OGSÅ: Sådan passer du bedst på hele din krop med et enkelt trick!
LÆS OGSÅ: Psykologernes bedste råd til at leve med uvisheden