Omsorgs- og plejepersonale i 10 kommuner får nu styrket deres kompetencer til at arbejde med ensomhed samt til at skabe fællesskaber og fælles relationer for ældre i ældreplejen.
Det er realiteten efter, at Ældreministeriet har givet tilskud til 10 projekter i form af over 15 millioner kroner.
Det skriver de i en pressemeddelelse.
Der findes ikke en pille mod ensomhed
De 15 millioner kroner kommer fra ansøgningspuljen til styrkede kompetencer for omsorgs- og plejepersonale i arbejdet med ensomhed og mistrivsel.
“Der findes ikke en pille mod ensomhed, og vi kan ikke lovgive mod ensomhed. Hvad vi kan er at skabe fællesskaber og sociale relationer, som bekæmper den. Jeg er meget stolt over, at vi nu giver muligheden for at opkvalificere vores plejepersonale i ældreplejen til at være i endnu bedre stand til at tackle ensomhed og mistrivsel”, fortæller ældreminister Mette Kierkgaard i pressemeddelelsen.
Ansøgningspuljens midler har været målrettet medarbejdere samt ledere i ældreplejen, som nu kan få kendskab til metoder og redskaber til at bekæmpe ensomhed og mistrivsel.
Projekterne har enten fokus på både opsporing, forebyggelse og afhjælpning, eller fokus på en af de tre områder.
LÆS OGSÅ: Bryd ud af ensomheden – vejen tilbage til fællesskabet
Vigtigt for alle
I Greve Kommune glæder Liselott Blixt, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget, sig over tilskuddet:
“Kommunens medarbejdere er ofte de første, der opdager, når ældre borgere kæmper med ensomhed, og pengene fra ministeriet betyder, at de nu får flere muligheder for at forbygge eller hjælpe tidligt. Det er først og fremmest afgørende for de ældre, der er ensomme, men det er faktisk også vigtigt for medarbejdernes arbejdsglæde”, udtaler hun i pressemeddelelsen.
Midlerne i ansøgningspuljen stammer fra SSA-reserveaftalen for 2024 til 2027.
Artiklen er baseret på informationer fra Via Ritzau.
LÆS OGSÅ: Ensomhed svarer til at ryge 15 cigaretter dagligt!
LÆS OGSÅ: Tre medicinske praksisser ældre patienter bør stille spørgsmålstegn ved