Tre af de væsentligste fordele
- Hjertesundhed: Avocado indeholder beta-sitosterol, et naturligt plantestof, som hjælper med at opretholde et sundt kolesteroltal, og dermed reducerer risikoen for hjertesygdomme.
- Forbedret fordøjelse: Det høje fiberindhold i avocado, ca. 6-7 g pr. halve, hjælper med at holde fordøjelsen i gang og mindsker risikoen for forstoppelse.
- Stærke knogler: En halv avocado dækker omkring 18% af dit daglige behov for vitamin K, hvilket er afgørende for calciumoptagelsen og dermed stærkere knogler.
Anne Hjernøes stenalderbrød med avocado og æg
Ingredienser
- 1 æg, kogt smilende eller pocheret
- ½ avocado
- 1 skive stenalderbrød eller rugbrød
- Lidt citronsaft
- Lidt frisk koriander, purløg eller persille
- 1 tsk dukkah
Fremgangsmåde
- Kog ægget i 5-6 minutter, afhængig af størrelse.
- Køl det af i koldt vand, pil det og skær det over.
- Skær avocadoen i skiver og fordel dem på et stenalderbrød (du kan også bruge en almindelig skive rugbrød).
- Placer ægget ovenpå avocadoen og drys med friske krydderurter og dukkah.
Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse, Medical News Today og bogen ‘Stå Stærkt – Sådan passer du på dig selv’ af Anne Hjernøe.