Udnyt super rodfrugten og prøv disse vegetarfrikadeller

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Mange forbinder måske knoldselleri med kraftige supper og tunge vinterretter, men den har meget mere at byde på. Prøv denne superfood i vores opskrift på vegetarfrikadeller, som både er sunde og smager fantastisk.

En ren sundhedsbombe
Knoldselleri er fyldt med næringsstoffer, der gør den til en sand super rodfrugt. Den er spækket med fibre, som er vigtige for din fordøjelse, og C-vitamin og B₆-vitamin, der styrker immunforsvaret og kroppens stofskifte. Og det stopper ikke her – knoldselleri er også rig på magnesium, mangan, fosfor og kalium, som er afgørende for blandt andet både brusk, led og knogler. Kort sagt er knoldselleri et fantastisk valg, hvis du vil gøre noget godt for både din krop og dit velvære.

Vegetarfrikadeller med knoldselleri

4 personer

Opskriften giver cirka 15 stk.

Læs også: Sorte halloween-burgerboller - uhyggeligt lækre

Ingredienser

  • 1 knoldselleri, ca. 250 g
  • 1 stor gulerod
  • 2-3 rødløg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 75 g puylinser (150 g kogte)
  • 1 lille chili
  • 1 tsk miso
  • 3 æg eller æggeerstatning
  • 1 spsk loppefrøskaller (Skallin eller Husk)
  • 1-2 dl havregryn, evt. glutenfri
  • 2-3 spsk rismel
  • 1 spsk blandede hakkede krydderurter (f.eks. persille, oregano, timian)
  • Uraffineret salt og friskkværnet peber
  • Ekstra jomfruolivenolie til stegning

Fremgangsmåde:

  1. Skræl knoldselleri og gulerod og riv begge dele fint.
  2. Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint.
  3. Skyl og kog linserne efter anvisning på pakken.
  4. Bland alle grøntsager og linser med de øvrige ingredienser, undtagen olien.
  5. Lad farsen hvile i mindst 15 minutter.
  6. Form farsen til små frikadeller og brun dem på panden i olivenolie.
  7. Steg frikadellerne færdige ved jævn varme i 7 minutter på hver side, eller bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter.

De kan fryses ned, så du altid har en hurtig og nærende ret klar.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli og Femina.

Læs også: Sådan laver du kinakål i tomatsauce, der smelter i munden

Læs også: Lækker barbiepasta – nem aftensmad med masser af smag

Andre Artikler

Alt virkede normalt, indtil moren i chok hentede sin 7-årig datter efter legeaftalen

En mors oplevelse blev delt bredt, da hun fortalte, at hendes syvårige datter kom hjem fra sin første legeaftale i en tilstand, der kom bag på hende.

Ernæringsbiolog: Stop med at købe denne frugt nu!

De har længe været en fast del af frugtskålen. Men nu sår en norsk ernæringsbiolog tvivl om, hvorvidt de overhovedet bør være en del af vores kost.

Læger afslører: Magnesium virker bedst, hvis du tager det på dette tidspunkt

De fleste tager magnesium forkert – her er det afgørende tidspunkt, der kan ændre alt.

Spis dig sund i efteråret med disse undervurderede råvarer

Efteråret byder på meget mere end græskar og kartofler.Når vejret bliver køligere, kommer nye frugter og grøntsager...

Alt virkede normalt, indtil moren i chok hentede sin 7-årig datter efter legeaftalen

En mors oplevelse blev delt bredt, da hun fortalte, at hendes syvårige datter kom hjem fra sin første legeaftale i en tilstand, der kom bag på hende.

Ernæringsbiolog: Stop med at købe denne frugt nu!

De har længe været en fast del af frugtskålen. Men nu sår en norsk ernæringsbiolog tvivl om, hvorvidt de overhovedet bør være en del af vores kost.

Læger afslører: Magnesium virker bedst, hvis du tager det på dette tidspunkt

De fleste tager magnesium forkert – her er det afgørende tidspunkt, der kan ændre alt.