Mæthed
Rodfrugter er fyldt med fibre, hvilket gør dem ideelle til at holde dig mæt i længere tid. De kulhydrater, som rodfrugterne indeholder, bliver nemlig nedbrudt langsommere, hvilket betyder, at blodsukkeret stabiliseres, og man får en mere langvarig mæthedsfornemmelse. Derudover er rodfrugterne ofte mere faste og kræver derfor mere tygning, hvilket også bidrager til følelsen af mæthed.
Udover at være mættende er rodfrugterne også rige på vitaminer og mineraler. De er en næringsrig fødevare, der hjælper med at holde kroppen sund, især i de kolde måneder, hvor vi har brug for ekstra energi og næring. Og nu kan du endda bruge dem i en lækker kage!
Rodfrugtkage med lækker frosting
Ingredienser
- 250 g gulerødder
- 200 g gule rødbeder
- 3 æg
- 225 g sukker
- 1½ dl smagsneutral olie
- 300 g mel
- 2½ tsk bagepulver
- 3 tsk kanel
- 75 g pekannødder eller valnødder
- 75 g hasselnødder
Frosting og pynt:
- 100 g blødt smør
- 100 g flødeost
- 200 g flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g pekannødder eller valnødder
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 180 °C.
- Skræl og riv gulerødder og gule rødbeder.
- Pisk æg og sukker, til det bliver hvidt og skummende.
- Tilsæt olie, mel, bagepulver, kanel og de revne rodfrugter, og rør dejen godt sammen.
- Hak nødderne groft og vend dem i dejen. Hæld dejen i en springform (ca. 22 cm i diameter) beklædt med bagepapir.
- Bag kagen i ca. 40 minutter. Test med en bagenål, om den er gennembagt.
- Lad kagen køle af på en bagerist.
- Rør smør, flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen til frosting, og smør den ud over den afkølede kage.
- Pynt med hele pekan- eller valnødder.
Du kan vælge at undlade frostingen, hvis du vil undgå de ekstra kalorier.
Artiklen er baseret på informationer fra Naturli, DR, Femina og bogen “Vild med rødder” af Marie Melchior.