Anti-inflammatorisk kost
Anti-inflammatorisk kost er en effektiv metode til at styrke kroppen mod sygdomme som gigt og hjertekarsygdomme, som ofte skyldes betændelsestilstande. Denne kost fokuserer på fødevarer, der bekæmper inflammation. Samtidig hjælper den med at tabe overflødige kilo, især mavefedt, som er kendt for at fremme betændelse i kroppen. Ifølge Martin Kreutzer, sundhedsvejleder og forfatter til bogen ‘Tab dig sundere – med anti-inflammatorisk kost’, styrker de rette ingredienser kroppen i ”et nærmest magisk samspil”.
Misosuppen er et perfekt eksempel på en ret, der lever op til disse principper. Med sine grøntsager, fuldkornsnudler og misopasta er den rig på næringsstoffer, der kan hjælpe med at mindske inflammation.
Misosuppe
2 personer.
Ingredienser
- 10 g frisk ingefærrod
- 2 fed hvidløg
- 100 g gulerod
- 2 håndfulde grønkål
- 1 squash
- ½ rød peberfrugt
- 50 g fuldkornsnudler
- 200 g rå, optøede kæmperejer
- 2 spsk olivenolie
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 50 g optøede mukimamebønner
- 1-2 spsk misopasta
Topping
- 1 stærk chili
- 1 forårsløg
- 2 spsk ristede sesamfrø
Fremgangsmåde
- Snit ingefær og hvidløg i tynde skiver. Skær gulerod i stave og grønkål i strimler. Kør squashen igennem en spiralizer eller skær den i tynde stave. Fjern kernerne fra peberfrugten og skær den i skiver.
- Kog nudlerne som anvist på pakken og pil rejerne.
- Varm olien op i en gryde og svits ingefær og hvidløg kort. Tilsæt bouillon og bring det i kog.
- Blancher grøntsagerne en ad gangen i suppen i ca. 30 sekunder og tag dem op, mens suppen holdes i kog.
- Kog rejerne i suppen, til de er lyserøde (ca. 2 minutter).
- Pisk misopastaen i suppen og hæld den over grøntsagerne og nudlerne i tallerkenerne.
- Top med chili, forårsløg og ristede sesamfrø og server straks.
Artiklen er baseret på informationer fra Naturli og bogen ‘Tab dig sundere – med anti-inflammatorisk kost’ af Martin Kreutzer og Simon Weisdorf.