Den oversete grøntsag – prøv den i en bagt version

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Fennikel er en overset grøntsag, der ikke bare tilføjer en sprød og aromatisk smag til dine retter, men også er fyldt med vitaminer og mineraler. Prøv denne bagte fennikel, der både mætter og giver kroppen et næringsboost.

En kilde til sundhed
Fennikel er blandt de grøntsager, der placeres nederst i madpyramiden, hvilket betyder, at du kan spise løs uden bekymring for kalorieindtaget. Den indeholder meget vand og har derfor få kalorier, men er alligevel en god kilde til kostfibre, der hjælper din fordøjelse og giver en god mæthedsfornemmelse. 

Fennikel er rig på C-vitamin og folat, som styrker immunforsvaret, hudens sundhed og bidrager til produktionen af røde blodceller. Derudover indeholder fennikel mineralet kalium, som kan hjælpe med at regulere blodtrykket og styrke blodomløbet. Dog skal man være opmærksom på, at nogle vitaminer går tabt under tilberedning.

LÆS OGSÅ: Sunde hjemmelavet Ferrero Rocher med alle fordelene fra dadler

Bagt fennikel med citron og nødder

Læs også: 5 overraskende lækre måder at bruge kikærter på

Ingredienser

  • 1 stor fennikel
  • 1/2 økologisk citron
  • 2 tsk olivenolie
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk friskkværnet peber
  • Evt. 1 håndfuld nødder efter eget valg

Fremgangsmåde

  1. Skær fenniklen i mellemstore stykker og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  2. Dryp olivenolien over fenniklen, og tilsæt salt og peber for at fremhæve dens naturlige smag.
  3. Skær citronen i tynde skiver, og læg dem ovenpå fenniklen, så citronsaften kan trænge ind under bagningen.
  4. Bag fenniklen i ovnen ved 200 grader i 20 minutter, indtil den er gylden og mør.
  5. Hvis du ønsker ekstra tekstur og smag, kan du hakke nødderne groft og drysse dem over den færdige ret.

Den bagte fennikel spreder en skøn duft i køkkenet og giver en aromatisk oplevelse, der vil fungere perfekt som tilbehør til mange hovedretter.

Artiklen er baseret på informationer fra Fødevareguiden og Coop Madpyramiden.

Læs også: Sellerikebab der overrasker ALLE – også kødelskere!

LÆS OGSÅ: Sorte ris: Den hemmelige superfood til din salat

Læs også: Spidskålssalat med feta, æble og saltmandler

Andre Artikler

Disse sunde vaner kan gøre hjernen op til otte år yngre

Ny forskning tyder på, at daglige vaner kan påvirke hjernens biologiske alder med op til otte år – selv hos mennesker med kroniske helbredsproblemer.

Patricks diæt med udelukkende kød og æg førte til en stor forvandling

En mands selv­dokumenterede år på en streng kød- og ægdiæt giver nyt indblik i, hvordan ensidige kostvalg kan påvirke både vægt og hverdag.

Eksperter forklarer hvorfor B12-tilskud ikke er lige effektive for alle

En ny forskningsgennemgang viser, at kroppen kan reagere meget forskelligt på B12-tilskud — og at typen af B12 måske spiller en større rolle, end mange tror.

Disse sundhedstrends forventes at vinde frem i 2026, vurderer eksperter

Flere mennesker forventes i 2026 at investere både mere tid og flere økonomiske ressourcer i sundhed - her er de nyeste trends.

Disse sunde vaner kan gøre hjernen op til otte år yngre

Ny forskning tyder på, at daglige vaner kan påvirke hjernens biologiske alder med op til otte år – selv hos mennesker med kroniske helbredsproblemer.

Patricks diæt med udelukkende kød og æg førte til en stor forvandling

En mands selv­dokumenterede år på en streng kød- og ægdiæt giver nyt indblik i, hvordan ensidige kostvalg kan påvirke både vægt og hverdag.

Eksperter forklarer hvorfor B12-tilskud ikke er lige effektive for alle

En ny forskningsgennemgang viser, at kroppen kan reagere meget forskelligt på B12-tilskud — og at typen af B12 måske spiller en større rolle, end mange tror.