En kilde til sundhed
Fennikel er blandt de grøntsager, der placeres nederst i madpyramiden, hvilket betyder, at du kan spise løs uden bekymring for kalorieindtaget. Den indeholder meget vand og har derfor få kalorier, men er alligevel en god kilde til kostfibre, der hjælper din fordøjelse og giver en god mæthedsfornemmelse.
Fennikel er rig på C-vitamin og folat, som styrker immunforsvaret, hudens sundhed og bidrager til produktionen af røde blodceller. Derudover indeholder fennikel mineralet kalium, som kan hjælpe med at regulere blodtrykket og styrke blodomløbet. Dog skal man være opmærksom på, at nogle vitaminer går tabt under tilberedning.
LÆS OGSÅ: Sunde hjemmelavet Ferrero Rocher med alle fordelene fra dadler
Bagt fennikel med citron og nødder
Ingredienser
- 1 stor fennikel
- 1/2 økologisk citron
- 2 tsk olivenolie
- 1/4 tsk salt
- 1/4 tsk friskkværnet peber
- Evt. 1 håndfuld nødder efter eget valg
Fremgangsmåde
- Skær fenniklen i mellemstore stykker og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Dryp olivenolien over fenniklen, og tilsæt salt og peber for at fremhæve dens naturlige smag.
- Skær citronen i tynde skiver, og læg dem ovenpå fenniklen, så citronsaften kan trænge ind under bagningen.
- Bag fenniklen i ovnen ved 200 grader i 20 minutter, indtil den er gylden og mør.
- Hvis du ønsker ekstra tekstur og smag, kan du hakke nødderne groft og drysse dem over den færdige ret.
Den bagte fennikel spreder en skøn duft i køkkenet og giver en aromatisk oplevelse, der vil fungere perfekt som tilbehør til mange hovedretter.
Artiklen er baseret på informationer fra Fødevareguiden og Coop Madpyramiden.