Sådan laver du sundhedseksperten fra Go’ morgen Danmarks sunde kyllingeburger

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Michelle Kristensen er aktuel med en ny kogebog, og hun deler allerede nu en af hendes families favoritter. En sprød og smagfuld kyllingeburger, der er perfekt til alle aldre. Den kan tilberedes i airfryeren, og opskriften er ifølge hende ideel til søndagsaftener, hvor man trænger til noget ekstra lækkert og nemt.

Sundhedsekspert og kogebogsforfatter
Michelle Kristensen er trænings- og ernæringsekspert med en bachelor i idræt og er videreuddannet indenfor Human Ernæring. Hun er især kendt som sundhedsekspert på Go’ morgen Danmark og som direktør for sit eget sundhedsfirma.

Hun har igennem årene udgivet flere bøger og hjulpet tusindvis af danskere med at leve sundere, uden at give afkald på velsmag. Med sin nye bog ‘Airfryer for hele familien’, gør hun det nemt at lave lækre og sunde retter i en airfryer, og denne opskrift på kyllingeburgere er ingen undtagelse.

Kyllingeburger i airfryeren

4 personer.

Læs også: Salat på under 20 min: mango, rødløg og chili i sprød kombi

LÆS OGSÅ: Drop kødet og nyd denne lækre pulled mushroom-burger

Ingredienser

Kålblanding

  • 150 g rød- eller hvidkål, fintsnittet
  • 2 forårsløg, i tynde skiver
  • 2 gulerødder, i tynde strimler
  • 4 spsk mørk balsamico
  • 2 spsk soya
  • 2 tsk flydende honning

Kylling

Læs også: Honningglaserede rodfrugter, som alle vil have opskriften på

  • 4 x 120 g kyllingebryst
  • 1 æg
  • 60 g kikærtemel
  • 60 g parmesanost, revet
  • 30 g panko rasp
  • Salt og peber
  • Oliespray

Chilimayo

  • 6 spsk mayonnaise
  • 2 tsk sriracha chilisauce

Andet

  • 4 fuldkornsburgerboller

Fremgangsmåde

  1. Bland kikærtemel, parmesanost og panko rasp i en skål.
  2. Vend kyllingebrysterne i æg og derefter i melblandingen. Krydr med salt og peber.
  3. Spray airfryerkurven med lidt olie og læg kyllingestykkerne deri.
  4. Tilbered kyllingestykkerne i airfryeren i 18-20 minutter på 180 grader, indtil de er gyldne og sprøde.
  5. Varm burgerbollerne i airfryeren i 30 sekunder ved 180 grader.
  6. Server med kålblanding og chilimayo – eventuelt med almindelig mayo og agurk til børnene.

Der er rigeligt kålblanding til at spise lidt ved siden af burgeren.

Læs også: Sund opskrift: Bagt græskarsalat med quinoa, feta og kikærter

Artiklen er baseret på informationer fra Michelle Kristensens Instagram.

LÆS OGSÅ: Sådan kan du spise alt mad med god samvittighed

Læs også: Grøntsagsmuffins: Den nye favorit hele familien elsker

Andre Artikler

Sund drømmekage med kokos: Forkæl dig selv uden dårlig samvittighed

Den elskede drømmekage får et sundt twist uden at gå på kompromis med smagen.

Kan du stole på fem-sekunders-reglen? Forskerne har svaret

Forskere har undersøgt den berømte fem-sekunders-regel, men passer den virkelig?

Ny forskning: Disse simple øvelser gør din søvn bedre

Har du svært ved at falde i søvn, selv når du er træt? Glem sovepiller og tilskud, ifølge...

6 myter om kolesterol du skal stoppe med at tro på

Mange danskere har forhøjet kolesterol, men der florerer stadig masser af myter om, hvad der forårsager det, og...

Sund drømmekage med kokos: Forkæl dig selv uden dårlig samvittighed

Den elskede drømmekage får et sundt twist uden at gå på kompromis med smagen.

Kan du stole på fem-sekunders-reglen? Forskerne har svaret

Forskere har undersøgt den berømte fem-sekunders-regel, men passer den virkelig?

Ny forskning: Disse simple øvelser gør din søvn bedre

Har du svært ved at falde i søvn, selv når du er træt? Glem sovepiller og tilskud, ifølge...