Sundhedsekspert og kogebogsforfatter
Michelle Kristensen er trænings- og ernæringsekspert med en bachelor i idræt og er videreuddannet indenfor Human Ernæring. Hun er især kendt som sundhedsekspert på Go’ morgen Danmark og som direktør for sit eget sundhedsfirma.
Hun har igennem årene udgivet flere bøger og hjulpet tusindvis af danskere med at leve sundere, uden at give afkald på velsmag. Med sin nye bog ‘Airfryer for hele familien’, gør hun det nemt at lave lækre og sunde retter i en airfryer, og denne opskrift på kyllingeburgere er ingen undtagelse.
Kyllingeburger i airfryeren
4 personer.
LÆS OGSÅ: Drop kødet og nyd denne lækre pulled mushroom-burger
Ingredienser
Kålblanding
- 150 g rød- eller hvidkål, fintsnittet
- 2 forårsløg, i tynde skiver
- 2 gulerødder, i tynde strimler
- 4 spsk mørk balsamico
- 2 spsk soya
- 2 tsk flydende honning
Kylling
- 4 x 120 g kyllingebryst
- 1 æg
- 60 g kikærtemel
- 60 g parmesanost, revet
- 30 g panko rasp
- Salt og peber
- Oliespray
Chilimayo
- 6 spsk mayonnaise
- 2 tsk sriracha chilisauce
Andet
- 4 fuldkornsburgerboller
Fremgangsmåde
- Bland kikærtemel, parmesanost og panko rasp i en skål.
- Vend kyllingebrysterne i æg og derefter i melblandingen. Krydr med salt og peber.
- Spray airfryerkurven med lidt olie og læg kyllingestykkerne deri.
- Tilbered kyllingestykkerne i airfryeren i 18-20 minutter på 180 grader, indtil de er gyldne og sprøde.
- Varm burgerbollerne i airfryeren i 30 sekunder ved 180 grader.
- Server med kålblanding og chilimayo – eventuelt med almindelig mayo og agurk til børnene.
Der er rigeligt kålblanding til at spise lidt ved siden af burgeren.
Artiklen er baseret på informationer fra Michelle Kristensens Instagram.