Sådan laver du sundhedseksperten fra Go’ morgen Danmarks sunde kyllingeburger

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Michelle Kristensen er aktuel med en ny kogebog, og hun deler allerede nu en af hendes families favoritter. En sprød og smagfuld kyllingeburger, der er perfekt til alle aldre. Den kan tilberedes i airfryeren, og opskriften er ifølge hende ideel til søndagsaftener, hvor man trænger til noget ekstra lækkert og nemt.

Sundhedsekspert og kogebogsforfatter
Michelle Kristensen er trænings- og ernæringsekspert med en bachelor i idræt og er videreuddannet indenfor Human Ernæring. Hun er især kendt som sundhedsekspert på Go’ morgen Danmark og som direktør for sit eget sundhedsfirma.

Hun har igennem årene udgivet flere bøger og hjulpet tusindvis af danskere med at leve sundere, uden at give afkald på velsmag. Med sin nye bog ‘Airfryer for hele familien’, gør hun det nemt at lave lækre og sunde retter i en airfryer, og denne opskrift på kyllingeburgere er ingen undtagelse.

Kyllingeburger i airfryeren

4 personer.

Læs også: 5 overraskende lækre måder at bruge kikærter på

LÆS OGSÅ: Drop kødet og nyd denne lækre pulled mushroom-burger

Ingredienser

Kålblanding

  • 150 g rød- eller hvidkål, fintsnittet
  • 2 forårsløg, i tynde skiver
  • 2 gulerødder, i tynde strimler
  • 4 spsk mørk balsamico
  • 2 spsk soya
  • 2 tsk flydende honning

Kylling

Læs også: Sellerikebab der overrasker ALLE – også kødelskere!

  • 4 x 120 g kyllingebryst
  • 1 æg
  • 60 g kikærtemel
  • 60 g parmesanost, revet
  • 30 g panko rasp
  • Salt og peber
  • Oliespray

Chilimayo

  • 6 spsk mayonnaise
  • 2 tsk sriracha chilisauce

Andet

  • 4 fuldkornsburgerboller

Fremgangsmåde

  1. Bland kikærtemel, parmesanost og panko rasp i en skål.
  2. Vend kyllingebrysterne i æg og derefter i melblandingen. Krydr med salt og peber.
  3. Spray airfryerkurven med lidt olie og læg kyllingestykkerne deri.
  4. Tilbered kyllingestykkerne i airfryeren i 18-20 minutter på 180 grader, indtil de er gyldne og sprøde.
  5. Varm burgerbollerne i airfryeren i 30 sekunder ved 180 grader.
  6. Server med kålblanding og chilimayo – eventuelt med almindelig mayo og agurk til børnene.

Der er rigeligt kålblanding til at spise lidt ved siden af burgeren.

Læs også: Spidskålssalat med feta, æble og saltmandler

Artiklen er baseret på informationer fra Michelle Kristensens Instagram.

LÆS OGSÅ: Sådan kan du spise alt mad med god samvittighed

Læs også: Sorte halloween-burgerboller - uhyggeligt lækre

Andre Artikler

Mange danskere måler blodtrykket forkert — sådan gør du det rigtigt

Selv små fejl i måden du måler dit blodtryk på, kan få tallene til at se farligere ud, end de egentlig er.

Praktiske råd til at lette hverdagen med ADHD

Mange med ADHD oplever, at medicinsk behandling ikke løser alle udfordringer - her er nogle gode råd til selv at lette hverdagen.

Forskere tester herpesvirus som ny mulig behandling mod aggressiv kræft i hjernen

Herpesvirus giver forskere et overraskende håb i kampen mod en af hjernens mest aggressive kræftformer.

Spotify Wrapped viser dit musikforbrug – eksperter påpeger risiko for skader

Unge deler deres Spotify Wrapped på sociale medier i disse dage. Samtidig advarer eksperter om, at langvarig eksponering for musik kan skade dig unødvendigt.

Mange danskere måler blodtrykket forkert — sådan gør du det rigtigt

Selv små fejl i måden du måler dit blodtryk på, kan få tallene til at se farligere ud, end de egentlig er.

Praktiske råd til at lette hverdagen med ADHD

Mange med ADHD oplever, at medicinsk behandling ikke løser alle udfordringer - her er nogle gode råd til selv at lette hverdagen.

Forskere tester herpesvirus som ny mulig behandling mod aggressiv kræft i hjernen

Herpesvirus giver forskere et overraskende håb i kampen mod en af hjernens mest aggressive kræftformer.