Fyldt med smag og sundhed
Opskriften kombinerer de søde smage fra banan og kakao med knas fra nødder og frø. Havregrynen er fyldt med fibre, og sesamfrø og græskarkerner bidrager med vigtige mineraler.
“Den gør din morgenmad til noget du glæder dig ekstra til at indtage”, skriver Michelle Kristensen i sit opslag på Instagram. Den er perfekt til yoghurt, mælk eller som topping på smoothie bowls.
Granola al la bananasplit
Ingredienser
- 1 ½ banan
- ½ tsk salt
- 1 spsk kakao
- 1 bæger æggehvide
- 1 tsk akaciehonning
- 20 g 70% chokolade, hakket
- ¾ dl mælk eller plantedrik
- 1 dl mandler
- 1 dl hasselnødder
- 2 dl sesamfrø
- 1 dl græskarkerner
- 2 dl havregryn
LÆS OGSÅ: Få en nærende start på dagen med chiafrø
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 160 grader varmluft.
- Blend banan, salt, kakao, æggehvide, honning, chokolade og mælk.
- Bland mandler, hasselnødder, sesamfrø, græskarkerner og havregryn i en stor skål.
- Hæld bananblandingen over de tørre ingredienser, og rør godt sammen.
- Fordel massen jævnt på en bageplade med bagepapir.
- Bag granolaen i ovnen i 35-45 minutter. Rør rundt hvert 15. minut, så den bliver ensartet gylden.
Granolaen kan opbevares i en lufttæt beholder i op til 30 dage, hvis du sørger for, at den er helt tør og knasende efter bagningen. Hver portion giver dig en energifyldt start på dagen og en lækker morgenstund med god samvittighed.
Artiklen er baseret på informationer fra Michelle Kristensens Instagram.
LÆS OGSÅ: Udnyt sæsonens friske grønkål: Prøv denne smoothiebowl
LÆS OGSÅ: Sunde, fiberrige og lækre: Nyfortolkningen af pandekagen