Her er den sundeste måde at tilberede æg på

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Æg er elsket af mange, men hvilken tilberedningsmetode er egentlig bedst for din sundhed?

Spørgsmålet om, hvordan man bedst tilbereder det populære morgenmadsikon, splitter stadig folk.

Skal det være røræg, spejlæg eller måske hårdkogt?

I dag ved vi dog mere om æggets ernæringsmæssige egenskaber, og eksperter har nogle klare anbefalinger til, hvordan du får det optimale ud af dit æg.

En ernæringsmæssig gave

Ægget er en lille pakke af næring og indeholder både proteiner, sunde fedtsyrer, vitaminer og mineraler.

Læs også: Derfor bør du aldrig lade din teenager smage en tår øl

Det er især kombinationen af protein fra hviden og fedt fra blommen, der gør ægget til en mættende fødevare.

Men netop blommen har været udskældt i mange år, da den indeholder kolesterol og fedt.

Mange sundhedsbevidste mennesker vælger derfor at udelade blommen og kun spise hviden.

Men ifølge eksperterne er det ikke nødvendigvis den bedste løsning.

Læs også: 9 sundhedsfordele ved græskar

Ernæringsekspert Caroline Farrell forklarer, at æggets helhed er dets styrke.

Der er altså ingen grund til at frygte blommen – i moderate mængder kan den være en del af en sund kost.

Så mange æg bør du spise

Mens æg er en sund og nærende fødevare, anbefaler eksperterne dog mådehold.

“Jeg vil aldrig råde til overdreven brug af fødevare, så jeg vil ikke anbefale 12 æg til morgenmad”, siger Caroline Farrell til The Telegraph.

Læs også: 11 overraskende myter om frugt og grønt

Overdreven indtagelse kan føre til en ubalance i kosten, da æg ikke indeholder alle de næringsstoffer, kroppen har brug for.

Caroline Farrell understreger, at en god tommelfingerregel er at spise ét til to æg om dagen.

Den sundeste måde at tilberede æg på

Men hvad er så den absolut sundeste måde at tilberede et æg på?

Ifølge eksperterne er det enten kogning eller pochering, der løber med førstepladsen.

Læs også: Få det endelig svar: Så meget vand skal du drikke

Ved kogning bevares størstedelen af æggets vitaminer og mineraler, og der er ingen ekstra fedtstoffer som olie eller smør involveret i processen.

Når ægget pocheres, kan nogle næringsstoffer derimod sive ud i vandet, men begge metoder anses for at være langt sundere end for eksempel stegning.

Hvis du foretrækker stegte æg, anbefales det at bruge minimale mængder fedtstof – og gerne et sundt fedtstof som olivenolie.

Artiklen er baseret på informationer fra B.T.

Læs også: Sådan kan du reducere risikoen for demens med din kost

Andre Artikler

Cremet broccolisuppe med kokos og sprød halloumi – den perfekte vintervarmer

Når kulden bider, er der ikke noget bedre end en varm, fyldig og smagfuld suppe. Denne vegetariske suppe er perfekt til en travl hverdag.

Derfor bør du aldrig lade din teenager smage en tår øl

Ny forskning afslører, at tidlig alkoholintroduktion kan skade senere hen i livet.

9 sundhedsfordele ved græskar

De runde, orange frugter har en række imponerende sundhedsfremmende egenskaber, som gør dem til meget mere end bare...

11 overraskende myter om frugt og grønt

Mange myter om frugt og grønt lever stadig i bedste velgående. Et hold forskere fra DTU har derfor...

Cremet broccolisuppe med kokos og sprød halloumi – den perfekte vintervarmer

Når kulden bider, er der ikke noget bedre end en varm, fyldig og smagfuld suppe. Denne vegetariske suppe er perfekt til en travl hverdag.

Derfor bør du aldrig lade din teenager smage en tår øl

Ny forskning afslører, at tidlig alkoholintroduktion kan skade senere hen i livet.

9 sundhedsfordele ved græskar

De runde, orange frugter har en række imponerende sundhedsfremmende egenskaber, som gør dem til meget mere end bare...