Her er den sundeste måde at tilberede æg på

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Æg er elsket af mange, men hvilken tilberedningsmetode er egentlig bedst for din sundhed?

Spørgsmålet om, hvordan man bedst tilbereder det populære morgenmadsikon, splitter stadig folk.

Skal det være røræg, spejlæg eller måske hårdkogt?

I dag ved vi dog mere om æggets ernæringsmæssige egenskaber, og eksperter har nogle klare anbefalinger til, hvordan du får det optimale ud af dit æg.

En ernæringsmæssig gave

Ægget er en lille pakke af næring og indeholder både proteiner, sunde fedtsyrer, vitaminer og mineraler.

Læs også: Disse sunde fødevarer kan i virkeligheden skade dine tænder

Det er især kombinationen af protein fra hviden og fedt fra blommen, der gør ægget til en mættende fødevare.

Men netop blommen har været udskældt i mange år, da den indeholder kolesterol og fedt.

Mange sundhedsbevidste mennesker vælger derfor at udelade blommen og kun spise hviden.

Men ifølge eksperterne er det ikke nødvendigvis den bedste løsning.

Læs også: Forskere: Disse fødevarer fordobler risikoen for tidlige tegn på Parkinsons

Ernæringsekspert Caroline Farrell forklarer, at æggets helhed er dets styrke.

Der er altså ingen grund til at frygte blommen – i moderate mængder kan den være en del af en sund kost.

Så mange æg bør du spise

Mens æg er en sund og nærende fødevare, anbefaler eksperterne dog mådehold.

“Jeg vil aldrig råde til overdreven brug af fødevare, så jeg vil ikke anbefale 12 æg til morgenmad”, siger Caroline Farrell til The Telegraph.

Læs også: Læger afslører: Disse olier kan styrke dit hjerte og forbedre dit kolesteroltal

Overdreven indtagelse kan føre til en ubalance i kosten, da æg ikke indeholder alle de næringsstoffer, kroppen har brug for.

Caroline Farrell understreger, at en god tommelfingerregel er at spise ét til to æg om dagen.

Den sundeste måde at tilberede æg på

Men hvad er så den absolut sundeste måde at tilberede et æg på?

Ifølge eksperterne er det enten kogning eller pochering, der løber med førstepladsen.

Læs også: Overraskende drik forbedrede astma på bare 8 uger

Ved kogning bevares størstedelen af æggets vitaminer og mineraler, og der er ingen ekstra fedtstoffer som olie eller smør involveret i processen.

Når ægget pocheres, kan nogle næringsstoffer derimod sive ud i vandet, men begge metoder anses for at være langt sundere end for eksempel stegning.

Hvis du foretrækker stegte æg, anbefales det at bruge minimale mængder fedtstof – og gerne et sundt fedtstof som olivenolie.

Artiklen er baseret på informationer fra B.T.

Læs også: Derfor bør du måske tilsætte cola i din morgenkaffe

Andre Artikler

Forskere advarer: disse almindelige øjenprodukter kan skade dit syn

De fleste tror, øjendråber er harmløse – men nye fund viser, at de kan skade dine øjne mere, end de hjælper.

En ny dansk metode kan vende kampen mod en af de farligste infektioner

Nu har danske forskere udviklet en banebrydende metode, der kan identificere de farlige bakterier i blodet meget hurtigere end før.

Sådan forebygger du tilstoppede blodkar i hjernen – og mindsker din risiko for slagtilfælde

En stille opbygning af plak i blodkarrene, der fører blod til hjernen, kan føre til alvorlige konsekvenser som...

Sund citronfromage med græsk yoghurt og friske bær

Let, luftig og syrlig – en sund version af en klassiker, perfekt til foråret. Lavet uden fløde og sukkerbombe, men stadig fyldt med smag.

Forskere advarer: disse almindelige øjenprodukter kan skade dit syn

De fleste tror, øjendråber er harmløse – men nye fund viser, at de kan skade dine øjne mere, end de hjælper.

En ny dansk metode kan vende kampen mod en af de farligste infektioner

Nu har danske forskere udviklet en banebrydende metode, der kan identificere de farlige bakterier i blodet meget hurtigere end før.

Sådan forebygger du tilstoppede blodkar i hjernen – og mindsker din risiko for slagtilfælde

En stille opbygning af plak i blodkarrene, der fører blod til hjernen, kan føre til alvorlige konsekvenser som...