Den sundeste, mest svampede og smagfulde squashkage

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Har du en sød tand, men forsøger at holde dig til sunde vaner? Her er den perfekte løsning: en luftig, smagfuld squashkage.

Squash i kage? Ja, du læste rigtigt. Selvom det måske lyder lidt mærkeligt, så er squash en fantastisk ingrediens i bagværk.

Den tilfører nemlig fugt, så kagen bliver blød og svampet – helt uden at smage af grøntsager.

Squashkagen er ideel, hvis du vil snige lidt ekstra grønt ind i kosten – især hos børn eller skeptiske voksne.

Opskrift på sund squashkage

Ingredienser

Læs også: Sund opskrift med kirsebær: Den her lækre snack vil din krop takke dig for

  • 2 mellemstore squash (ca. 300 g revet)
  • 3 æg
  • 1 dl olivenolie eller rapsolie
  • 100 g udstenede dadler (blødgjort i varmt vand i 10 min)
  • 1 spsk honning (kan udelades)
  • 1 tsk vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1 nip salt
  • 100 g havregryn (blendet til mel)
  • 50 g groft hvedemel eller fuldkornsmel
  • 50 g hakkede valnødder (valgfrit)
  • Evt. 1 spsk chiafrø eller hørfrø for ekstra fibre

Fremgangsmåde

  1. Start med at tænde ovnen på 175 grader (almindelig ovn).
  2. Riv squashene groft, og pres væden fra med hænderne eller et rent viskestykke.
  3. Blend dadlerne sammen med olie, æg og vanilje til en ensartet masse.
  4. I en stor skål blandes de tørre ingredienser: havregrynsmel, hvedemel, bagepulver, natron, kanel, ingefær og salt.
  5. Tilsæt dadelmassen til de tørre ingredienser, og rør godt rundt.
  6. Vend squash og evt. hakkede valnødder i dejen.
  7. Hæld dejen i en smurt form (fx en lille rugbrødsform eller springform).
  8. Bag i ca. 40-45 minutter – tjek med en tandstik om den er gennembagt.

Kagen smager fantastisk både lun og kold. Den holder sig frisk i 3-4 dage i en lufttæt beholder og kan også fryses ned i skiver.

Tips og variationer

Ønsker du noget lækker topping på kagen, kan du også drysse den med lidt kokosmel eller finthakkede nødder på toppen før bagning for et dekorativt og knasende finish.

Du kan også nemt gøre kagen vegansk ved at erstatte æg med chiafrø (1 spsk chiafrø + 3 spsk vand pr. æg) og honning med ahornsirup eller dadelsirup.

Læs også: Sunde syltede jordbær på 10 min – så nemt er det!

Andre Artikler

Sund opskrift med kirsebær: Den her lækre snack vil din krop takke dig for

Sund, sukkerfri kirsebærsnack – klar på få minutter og fuld af smag!

Vil du forlænge dit liv? Så skal du drikke dette inden klokken 12

En velkendt drik kan forlænge dit liv – men kun hvis du drikker den før klokken 12.

Mangel på D-vitamin? Din hud og dine ben forsøger måske at advare dig

Du mærker det måske ikke straks – men din hud og dine muskler kan afsløre, at du mangler D-vitamin.

Træt af at snacke hele tiden? Det her kan hjælpe

Hvis du drømmer om at spise dig mæt og samtidig skære ned på kalorierne, er der hjælp at...

Sund opskrift med kirsebær: Den her lækre snack vil din krop takke dig for

Sund, sukkerfri kirsebærsnack – klar på få minutter og fuld af smag!

Vil du forlænge dit liv? Så skal du drikke dette inden klokken 12

En velkendt drik kan forlænge dit liv – men kun hvis du drikker den før klokken 12.

Mangel på D-vitamin? Din hud og dine ben forsøger måske at advare dig

Du mærker det måske ikke straks – men din hud og dine muskler kan afsløre, at du mangler D-vitamin.