Den ikoniske berliner döner har længe været en favorit på både gadehjørner og takeaway-menuer.
Men nu får du muligheden for at genskabe den derhjemme – i en sundere version uden at gå på kompromis med smagen.
Sund Berliner Döner
Ingredienser
Kødet:
- 500 g kyllingebryst eller kalkunbryst i tynde skiver
- 3 spsk græsk yoghurt
- 2 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg (presset)
- 1 spsk paprika
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk tørret oregano
- Salt og peber
Fladbrødet:
- 250 g fuldkornshvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 dl yoghurt naturel
- 1 dl vand
- 1 spsk olivenolie
- ½ tsk salt
Fyld:
- 1 hjertesalat eller romainesalat, snittet
- 1 agurk i skiver
- 2 tomater i skiver
- 1 rødløg i tynde ringe
- Frisk persille
- Eventuelt lidt rødkål (fint snittet)
Dressing:
- 1 dl skyr eller græsk yoghurt
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 tsk citronsaft
- Salt og peber
- Frisk dild eller purløg
Fremgangsmåde
- Bland yoghurt, olie, hvidløg og krydderier i en skål. Vend kødskiverne i marinaden og lad det trække i minimum 30 minutter – gerne længere for mere smag.
- Bland ingredienserne til dejen og ælt den godt sammen. Del dejen i 4 og rul dem ud til flade cirkler.
- Steg dem på en tør pande 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte.
- Grill eller steg det marinerede kød på en varm pande i ca. 5-7 minutter, til det er gennemstegt og har fået farve. Du kan også bruge ovnen på grill-funktion.
- Rør alle ingredienser sammen og smag til. Dressingen skal være frisk og cremet – perfekt til at balancere de krydrede noter fra kødet.
- Læg fladbrødet på en tallerken, og fyld det med salat, grøntsager og det varme kød. Top med dressing og frisk persille.