Alzheimers sygdom rammer millioner verden over, men ny forskning peger på, at daglige valg kan mindske risikoen. På Harvard har forskere fulgt tusinder af mennesker i årtier – og resultaterne viser, at små vaner kan gøre en stor forskel.
Spis grønt hver dag

Grøntsager, frugt, fuldkorn og bælgfrugter tilfører hjernen de næringsstoffer, den har brug for, og er centrale i en hjernevenlig kost.
Skift smør ud med olivenolie

Olivenolie og andre planteolier indeholder sunde fedtsyrer, der styrker hjernen og samtidig beskytter kredsløbet.
Vælg fisk frem for rødt kød

Fede fisk som laks, makrel og sardiner leverer omega-3-fedtsyrer, som spiller en vigtig rolle for hukommelse og indlæring.
Læs også: Denne røde drik kan sænke dit blodtryk – især hvis du er over 60
Hold igen med sukker

Forarbejdede fødevarer med meget sukker belaster kroppen og kan på længere sigt svække hjernens funktion.
Undgå forarbejdet kød

Pålæg og rødt kød er forbundet med dårligere hjernesundhed. At skære ned kan styrke hjernens modstandskraft.
Vær fysisk aktiv

Motion forbedrer blodtilførslen til hjernen og kan dermed bidrage til at holde hukommelsen skarp.
Hold hjernen i gang

Nye udfordringer, læring og mental aktivitet hjælper med at skabe nye forbindelser i hjernen og forsinke nedbrydning.
Læs også: 6 frugter der kan hjælpe med at sænke din kræftrisiko, ifølge eksperter
Plej dine sociale relationer

At være sammen med andre stimulerer hjernen og kan mindske risikoen for demens.
Pas på alkoholen

Et moderat forbrug kan være ufarligt, men for meget alkohol skader hjernen og øger risikoen for sygdom.
Skab langvarige vaner

Det handler ikke om perfektion, men om små, konsekvente valg hver dag, der tilsammen kan beskytte hjernen på langt sigt.
Artiklen er baseret på informationer fra Illustreret Videnskab og tidsskriftet Nature