Billig ingrediens kan gøre hvide ris både sundere og fulde af smag

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Mange kæmper med at få ris til at smage af noget. Men et enkelt billigt middel kan ændre både smag og næringsværdi.

For mange husholdninger er hvide ris en fast bestanddel af aftensmaden. Alligevel ender retten ofte som en neutral kulhydratkilde uden nævneværdig aroma.

Spørgsmålet er, om der findes en enkel metode, som kan gøre selv de mest almindelige ris til en langt mere velsmagende oplevelse.

En simpel tilføjelse

Ifølge bidrag på Quora og understøttet af medicinske kilder som WebMD, findes svaret i et velkendt køkkenkrydderi.

Det koster under 10 kroner og er let at finde i både tørret og frisk form.

Læs også: Maden mister ikke næringsstoffer i mikrobølgeovnen, viser forskning

Tilføjelsen kræver ingen ekstra tilberedningstid og behøver blot at blive fjernet inden servering.

Mange kokke kender til denne metode, men det er de færreste, der bruger den i daglig madlavning.

Sundhedsmæssige gevinster

Udover at give retten en duft og smag, der minder om basmati, rummer krydderiet en række sundhedsmæssige fordele.

Det indeholder vitaminer som A, B6 og C samt mineraler som calcium, jern og mangan.

Læs også: Derfor bør du spise flere græskarkerner

Disse næringsstoffer støtter immunforsvaret, forbedrer stofskiftet og kan mindske risikoen for infektioner.

Ifølge WebMD bidrager det samtidig med fibre og antioxidanter uden at tilføre mange kalorier.

Det eneste, som du skal gøre, er at lægge et par laurbærblade i gryden under kogningen, hvilket giver de hvide ris en mere aromatisk smag og samtidig tilføje sundhedsgevinster.

Artiklen er baseret på informationer fra Express.co.uk.

Læs også: Spis dig til et sundere blodsukker med efterårets råvarer

Læs også: 13-årig dreng død efter at have spist rå kopnudler

Andre Artikler

Maden mister ikke næringsstoffer i mikrobølgeovnen, viser forskning

Mikrobølgeovne har været en fast del af køkkenet siden 1960’erne, men mange spørger stadig, om de ødelægger maden...

Derfor bør du spise flere græskarkerner

Græskarkerner er ikke kun sprøde og velsmagende, de er også pakket med næring, der kan styrke både krop...

Sådan forandrer din krop sig, når du bliver ældre

Det forbindes ofte med gråt hår, rynker og ømme led at blive ældre. Men selvom det er uundgåeligt,...

Ny forskning identificerer fem søvntyper og hvad de siger om dig

Et banebrydende studie publiceret i PLOS Biology fra forskere i Canada og Singapore har identificeret fem forskellige søvnprofiler,...

Maden mister ikke næringsstoffer i mikrobølgeovnen, viser forskning

Mikrobølgeovne har været en fast del af køkkenet siden 1960’erne, men mange spørger stadig, om de ødelægger maden...

Derfor bør du spise flere græskarkerner

Græskarkerner er ikke kun sprøde og velsmagende, de er også pakket med næring, der kan styrke både krop...

Sådan forandrer din krop sig, når du bliver ældre

Det forbindes ofte med gråt hår, rynker og ømme led at blive ældre. Men selvom det er uundgåeligt,...