Billige alternativer, der får madbudgettet til at række længere

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Det er blevet dyrere at købe ind, men sund og velsmagende mad behøver ikke sprænge budgettet.

Her får du nogle gode tips til at bytte dine dyrere madvarer ud med billigere alternativer.

Planlæg dine indkøb

Foto Shutterstockcom

Ved at handle ind til flere dage ad gangen undgår du mange impulskøb.

Ryd op i køleskabet, når du kommer hjem, så de ældste varer står forrest, og indfør en fast dag, hvor du bruger rester.

Læs også: Derfor skiller disse tre æblesorter sig positivt ud

Vælg råvarer i sæson

Foto Shutterstockcom

Sæsonens frugt og grønt er både billigere og smager bedre.

Om vinteren giver kål, rodfrugter, porrer og citrus mest mening, mens sommeren byder på bær, tomater og bladgrønt.

Opbevar råvarer korrekt

Foto Shutterstockcom

De fleste råvarer holder længere i køleskabet. Tag dem ud, når de skal bruges, og frys frugt og grønt ned, hvis du ikke når at spise det.

Bananer, urter og grøntsager egner sig godt til frysning.

Læs også: Kamille giver styrke både i og udenfor soveværelset

Salat = kål

Foto Shutterstockcom

Kål holder længere, rækker til flere måltider og giver mere næring pr. gram end salat. Det kan bruges råt, i supper, i wok og som wrap, og det er næsten altid i sæson.

Asparges = frosne ærter

Foto Shutterstockcom

Frosne ærter giver en frisk smag og er et markant billigere alternativ til asparges.

Tomat = dåsetomat

Foto shutterstockcom

Dåsetomater er billige, smagfulde og perfekte, når friske tomater er dyre eller udenfor sæson.

Spirulina = spinat

Foto Shutterstockcom

Spinat er et prisvenligt og næringsrigt alternativ til spirulina og fungerer i både varme og kolde retter.

Læs også: Fødevarer der kan lindre oppustethed på en naturlig måde

Jordbær = frosne jordbær

Foto Shutterstockcom

Frosne jordbær er langt billigere end friske udenfor sæson og kan bruges i både smoothies og desserter.

Mango = æble

Foto Shutterstockcom

Æbler er et mere økonomisk valg og giver friskhed og bid i mange af de samme sammenhænge som mango.

Parmesan = pecorino

Foto Shutterstockcom

Pecorino giver en lignende salt og kraftig smag som parmesan, men til en lavere pris.

Laks = sild

Foto Shutterstockcom

Sild er budgetvenlig, fuld af sunde fedtsyrer og et stærkt alternativ til den dyrere laks.

Læs også: Hverdagsdrikke, der kan støtte en belastet lever

Kilder: iForm.dk.

Læs også: Matcha giver en mere stabil og rolig energi end kaffe

Andre Artikler

Sådan undgår du skader, når du skal skovle sne denne vinter

Sne kan virke uskyldigt, men hvert år sender det mange på hospitalet, når indkørsler og fortove skal ryddes....

Derfor skiller disse tre æblesorter sig positivt ud

Æbler er et enkelt og næringsrigt mellemmåltid, der kan bidrage til både mæthed og bedre helbred.Tre sorter...

Kamille giver styrke både i og udenfor soveværelset

Kamille er kendt for sin beroligende virkning, men nyere forskning og traditionelle anvendelser viser, at urten kan langt...

Fødevarer der kan lindre oppustethed på en naturlig måde

En tung fornemmelse i maven efter et måltid er noget, de fleste kender. Det er sjældent farligt, men...

Sådan undgår du skader, når du skal skovle sne denne vinter

Sne kan virke uskyldigt, men hvert år sender det mange på hospitalet, når indkørsler og fortove skal ryddes....

Derfor skiller disse tre æblesorter sig positivt ud

Æbler er et enkelt og næringsrigt mellemmåltid, der kan bidrage til både mæthed og bedre helbred.Tre sorter...

Kamille giver styrke både i og udenfor soveværelset

Kamille er kendt for sin beroligende virkning, men nyere forskning og traditionelle anvendelser viser, at urten kan langt...