Bør du undgå pasta for at tabe dig? Forskerne har svaret

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Pasta har længe haft ry for at være et usundt kulhydrat, der ofte kobles sammen med overvægt. Men er det egentlig sandt?

Hvem elsker ikke en dampende skål pasta? Dem, der holder af den lækre kulhydrat har ofte fået det til at føles, som om de ikke kan nyde det så meget, som de gerne vil.

“Pasta er en fast kulhydrat i mange kulturer, men er blevet impliceret i overvægt og fedme på grund af sin status som forarbejdet kulhydrat”, skrev ernæringsforskere Lisa Sanders og Joanne Slavin i en undersøgelse offentliggjort på MDPI.

Parret analyserede 38 offentliggjorte studier om pastaforbrug og kropsvægt hos både voksne og børn og fandt, at “kostvaner med højt indtag af pasta generelt ikke var forbundet med overvægt eller fedme eller var invers forbundet”.

Med andre ord fandt de ingen sammenhæng mellem, hvor meget pasta folk indtog, og deres sandsynlighed for at være overvægtige.

Læs også: Disse almindelige madvarer kan ødelægge effekten af magnesium

Faktisk antydede en af de undersøgelser, de undersøgte, at “pasta kan indgå i en sund kost og ikke bidrage til vægtøgning eller hindre vægttab”, skrev ernæringsforskerne.

Forskerne granskede kun data vedrørende almindelig hvid pasta, ikke fuldkornspasta eller glutenfri pasta og æg- eller risnudler.

[irp]

Glykæmisk indeks

Pasta får ofte et dårligt ry på grund af sin status som hvidt kulhydrat, som generelt betragtes som lavt på næringsstoffer og fibre og har en høj glykæmisk indeks (GI).

Ifølge NHS viser GI-ratingssystemet, hvor hurtigt fødevarer påvirker dit blodsukkerniveau.

Læs også: Overraskende kilder til magnesium – og du har dem sikkert allerede i dit køkken

Fødevarer med en høj GI-vurdering er normalt kulhydrater, der hurtigt nedbrydes af din krop og forårsager en stigning i blodsukker og senere sultniveauer.

I mellemtiden “kan fødevarer med lav GI, som får dit blodsukker til at stige og falde langsomt, hjælpe dig med at føle dig mæt i længere tid”, hedder det i NHS’ vejledning.

Artiklen er baseret på informationer fra Pensionist.

[irp]
[irp]

Læs også: Ny forskning afslører: Det sker der med din krop, når du spiser æg hver dag

Læs også: Hun droppede light sodavand – og mærkede en vild forandring på bare 10 dage

Andre Artikler

Disse almindelige madvarer kan ødelægge effekten af magnesium

Magnesium er essentielt for både muskler, nerver og hjerte, men hvad mange overser er, at nogle helt almindelige...

Ny forskning: Billigt slik viser overraskende effekt mod forkølelse

Forkølelsessæsonen er for alvor sat ind, og mens mange allerede mærker symptomerne, viser en ny undersøgelse, at et...

Denne dag skal du sætte uret tilbage – se hvad der sker i kroppen

To gange om året ændrer vi vores døgnrytme, og det kan have konsekvenser for kroppen.

Ny forskning har undersøgt, om suppe kan hjælpe mod forkølelse og influenza

En ny gennemgang af forskningen afslører om den varme suppe kan kurere forkølelse og influenza, som i generationer...

Disse almindelige madvarer kan ødelægge effekten af magnesium

Magnesium er essentielt for både muskler, nerver og hjerte, men hvad mange overser er, at nogle helt almindelige...

Ny forskning: Billigt slik viser overraskende effekt mod forkølelse

Forkølelsessæsonen er for alvor sat ind, og mens mange allerede mærker symptomerne, viser en ny undersøgelse, at et...

Denne dag skal du sætte uret tilbage – se hvad der sker i kroppen

To gange om året ændrer vi vores døgnrytme, og det kan have konsekvenser for kroppen.