De bedste råd til frossen mad ifølge eksperten

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

For mange af os er fryseren et uundværligt redskab i køkkenet, men der er stadig mange spørgsmål og forvirring omkring dens brug. Kan du fryse mad flere gange? Hvor længe holder frossen mad sig? Og hvad gør du, hvis strømmen går? Eksperter svarer på de mest stillede spørgsmål og giver deres bedste råd til, hvordan du bruger din fryser sikkert og effektivt.

Hvornår bør du fryse din mad ned?
Ifølge Keith Schneider, ekspert i fødevaresikkerhed og professor i fødevarer ved University of Florida, bør madrester altid sættes i fryseren inden for to timer efter tilberedning. Det er især vigtigt for fødevarer som kød, fisk og æg, som ikke må være ude ved stuetemperatur længere end det.

Hvordan fryser du mad bedst?
For at sikre madens kvalitet, bør den pakkes ordentligt ind. Lufttæt emballage som plastikposer eller vakuumforsegling kan hjælpe med at undgå frysebrænding, som kan påvirke madens smag og tekstur. Keith Schneider anbefaler også at opdele varme retter i mindre portioner, så de køles hurtigere ned.

Hvor længe kan mad være i fryseren?
Selvom maden kan forblive sikker at spise i mange år, er det vigtigt at huske, at kvaliteten, teksturen og smagen kan forringes over tid. Det er vigtigt at holde madlavningen og fryseren ren, så maden kan holde sig i længere tid, og man derved undgå uønsket bakterievækst.

Må du fryse mad op og ned igen?
Hvis maden er optøet i køleskabet, kan det godt fryses igen, men det skal ske hurtigt. Har du optøet mad i mikrobølgeovnen eller i vandbad, skal det tilberedes, før det fryses igen. Hver gang maden fryses og optøs, kan bakterier begynde at vokse, så det anbefales kun at gentage processen en eller to gange.

Læs også: Overraskende drik forbedrede astma på bare 8 uger

Hvor lang tid holder mad sig koldt, hvis strømmen går?
Hvis fryseren er fyldt, kan maden holde sig kold i op til 48 timer. En halvfyldt fryser holder derimod kun i ca. 24 timer. Det er en god idé at holde fryserdøren lukket så længe som muligt for at bevare kulden.

Ungå overfyldning
Med disse enkle retningslinjer kan du undgå madspild og sikre, at du altid har frisk mad i fryseren. Husk at holde fryseren ordentlig pakket og kun optø og fryse mad, når det er nødvendigt. Dog skal man sørge for ikke at overfylde sin fryser, da det kan blokere for luftstrømmen, så maden ikke fryser ordentligt, hvilket kan føre til madspild eller endda fødevarebårne sygdomme.

Artiklen er baseret på informationer fra National Geographic.

Læs også: Derfor bør du måske tilsætte cola i din morgenkaffe

Andre Artikler

De bedste motionsformer til dig over 50 år

Selvom du har rundet de 50, er det langt fra for sent at komme i gang med en...

Overraskende drik forbedrede astma på bare 8 uger

Et glas juice om dagen kan måske gøre mere, end vi tror. En ny thailandsk undersøgelse viser, at...

Denne enkle test med dine fingre kan afsløre en skjult lungesygdom

Et simpelt fleksibilitetstjek af dine fingre og led kan være langt mere afslørende end du tror. Svækkelse i...

Disse tegn kan afsløre et hjerteanfald – og redde dit liv

Hjerteanfald viser sig sjældent, som vi ser det på film. Smerter i brystet er kun ét af mange...

De bedste motionsformer til dig over 50 år

Selvom du har rundet de 50, er det langt fra for sent at komme i gang med en...

Overraskende drik forbedrede astma på bare 8 uger

Et glas juice om dagen kan måske gøre mere, end vi tror. En ny thailandsk undersøgelse viser, at...

Denne enkle test med dine fingre kan afsløre en skjult lungesygdom

Et simpelt fleksibilitetstjek af dine fingre og led kan være langt mere afslørende end du tror. Svækkelse i...