Denne tofu-ret vil overraske dine smagsløg – selv kødelskere vil bede om opskriften!

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Tofu har desværre et dårligt ry for at være kedeligt, men det skyldes bare, at den ikke er blevet tilberedt rigtigt. Her får du en smagfuld, sprød og saftig tofu-opskrift.

Her får du en supernem opskrift på en sprød asiatisk tofu med en sticky soyasauce, serveret med ris og lynstegte grøntsager.

Det tager cirka 30 minutter at lave, og retten egner sig perfekt til både hverdagsmad og gæstemiddag. Og ja, den er 100 % vegansk.

Lækker tofu-ret

2-3 personer.

Ingredienser

Til tofuen:

Læs også: Prøv en lækker vandmelonssandwich i dag og drop brødet

  • 400 g fast tofu (drænet og presset)
  • 2 spsk majsstivelse
  • 1 spsk sesamolie eller neutral olie til stegning

Til saucen:

  • 2 spsk sojasauce
  • 1 spsk riseddike eller æblecidereddike
  • 1 spsk ahornsirup eller sukker
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 tsk friskrevet ingefær
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk chili flakes (valgfrit)
  • 1 tsk majsstivelse + 2 spsk vand (for at jævne)

Til servering:

  • 2 dl jasminris eller basmatiris
  • 1 rød peberfrugt, i strimler
  • 2 håmndfulde sukkerærter
  • 1 håndfuld edamamebønner (optøet)
  • 1/2 Broccoli, skåret i stykker
  • Frisk koriander eller forårsløg som pynt
  • Ristede sesamfrø (valgfrit)

Fremgangsmåde

1. Forbered tofu

Start med at presse tofuen. Læg den mellem to rene viskestykker og placer noget tungt ovenpå (f.eks. en gryde).

Lad den stå i 10-15 minutter – det fjerner overskydende væske og gør den sprødere ved stegning.

Læs også: Du laver salat forkert, hvis du ikke har prøvet denne kombi

Skær derefter tofuen i tern på ca. 2×2 cm og vend dem i majsstivelse, så de er dækket hele vejen rundt.

2. Steg tofuen

Opvarm olien på en pande ved middelhøj varme. Steg tofuternene i ca. 10-12 minutter, vend dem undervejs, til de er gyldne og sprøde på alle sider.

Tag dem af varmen og læg dem på en tallerken med køkkenrulle.

3. Lav saucen

I en lille skål blander du alle ingredienserne til saucen – undtagen majsstivelse og vand.

Læs også: Sprød broccoli med honning og valnødder – perfekt til grillen

Opvarm saucen på panden, du brugte til tofuen. Når det simrer, tilsæt majsstivelse udrørt i vand og rør, til saucen tykner (ca. 1-2 minutter).

Læg tofuen tilbage i panden og vend den godt i saucen, så den bliver dejligt sticky og smagfuld.

4. Tilbered ris og grøntsager

Kog risene efter anvisning på pakken. Lynsteg peberfrugt, sukkerærter, broccoli og edamamebønner i lidt olie i 3-4 minutter, så de stadig har lidt bid.

5. Server

Anret en portion ris i en skål eller dyb tallerken. Top med sprød tofu, de lynstegte grøntsager og drys med koriander, sesamfrø og evt. forårsløg.

Læs også: Kog ris som en mesterkok: Et hemmeligt trick gør forskellen

Tips og tricks

  • Vil du spare tid? Brug færdigkogte ris og frosne wokgrøntsager.
  • Mere smag? Tilsæt lidt peanutbutter i saucen for en cremet version.

Læs også: Disse sunde pestosnegle bliver din næste picnics favorit

Andre Artikler

De fleste vasker ansigt forkert – begår du også disse fejl?

De fleste af os vasker ansigt hver dag, men ifølge eksperter begår mange grove fejl, der kan føre...

Disse tekstiler kan holde dig kølig hele sommeren

Sommeren kan være nådesløs på kontoret, derhjemme eller i haven, men med de rette materialer i garderoben slipper...

43 % lavere risiko for hjertesygdom? Svaret ligger i dit køleskab

Vil du reducere din risiko for åreforkalkning og hjertesygdom dramatisk? Ny forskning viser, at det kræver langt mindre,...

Pas på! Disse skjulte tegn på diabetes, må du aldrig ignorere!

Mange mennesker forveksler de første tegn på diabetes med almindelige småskavanker.Her får du et hurtigt overblik over...

De fleste vasker ansigt forkert – begår du også disse fejl?

De fleste af os vasker ansigt hver dag, men ifølge eksperter begår mange grove fejl, der kan føre...

Disse tekstiler kan holde dig kølig hele sommeren

Sommeren kan være nådesløs på kontoret, derhjemme eller i haven, men med de rette materialer i garderoben slipper...

43 % lavere risiko for hjertesygdom? Svaret ligger i dit køleskab

Vil du reducere din risiko for åreforkalkning og hjertesygdom dramatisk? Ny forskning viser, at det kræver langt mindre,...