Denne type topping på din yoghurt er god for fordøjelsen

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Du behøver ikke længere at have dårlig samvittighed over at søde din morgenmad!

Hvis du nyder en skål almindelig yoghurt om morgenen, er tilføjelse af en skefuld honning en lækker måde at søde din yndlingsmorgenmad på.

Det understøtter også de probiotiske kulturer i det populære fermenterede mejeriprodukt, ifølge to nye undersøgelser fra University of Illinois.

“Vi var interesserede i den kulinariske kombination af yoghurt og honning, som er almindelig i middelhavskosten, og hvordan det påvirker mave-tarm-mikrobiomet”, sagde Hannah Holscher, lektor ved Institut for Fødevarevidenskab og Human Ernæring, en del af College of Agricultural, Consumer and Environmental Sciences i Illinois.

Derudover er hun medforfatter på de to undersøgelser, som begge er publiceret i ‘The Journal of Nutrition’.

Læs også: Gitte Høj og Sara Maria Franch-Mærkedahl guider dig: Alt du skal vide om De Officielle Kostråd – del 9

Yoghurts velkendte virkning

Græsk yoghurt og anden yoghurt indeholder probiotiske stammer såsom Bifidobacterium animalis ud over konventionelle yoghurtstarterkulturer.

Forbrug af visse probiotika kan fremme fordøjelsessundheden og regelmæssig afføring, og det kan have en positiv effekt på humør og kognition. 

“Enzymerne i vores mund, mave og tarme hjælper med fordøjelsen og letter optagelsen af næringsstoffer, men de reducerer også mikrobernes levedygtighed. Det er fantastisk, når det er patogener, men ikke nødvendigvis, når det kommer til gavnlige bakterier”, sagde Hannah Holscher.

“Vi ønskede at se, om honning kunne hjælpe probiotiske bakterier med at overleve i tarmen”.

Læs også: Disse 10 madvarer bør du undgå, når du er gravid

Toppingens gavn

Forskerne gennemførte også en mindre opfølgningsundersøgelse med 36 deltagere, der indtog en tredje fødevare, yoghurt med sukker.

Forskerne fandt også ud af, at en kombinationen af yoghurt med honning bevarede mest probiotika, men der var ingen effekter på sundhedsforanstaltningerne.

“Vi fandt ud af, at en spiseskefuld honning i en portion yoghurt hjælper med at understøtte probiotisk overlevelse. Vi skal dog huske på, at honning er tilsat sukker, og de fleste skal være opmærksomme på mængden af sukker i deres kost for at opretholde en sund kropsvægt”, sagde Hannah Holscher.

“Men at tilføje en lille smule honning til usødet yoghurt er en passende mængde”.  

Læs også: Disse fødevarer kan skade barnets hjerne under graviditeten

Du kan også tilføje toppings til din yoghurt og understøtte tarmsundheden og mikrobiomet ved at få flere fibre i din kost.

For eksempel kan du tilføje bær og frø eller nødder og dryppe lidt honning ovenpå. 

Artiklen er baseret på informationer fra Pensionist og Science Daily.

Læs også: Får du nok magnesium? Disse fødevarer kan hjælpe dig

Andre Artikler

Ammende kvinder rammes af ukendt lidelse: Fra lykke til depression på sekunder

Mødre efterlyser svar, men sundhedssystemet svigter dem.

Hvorfor får vi hovedpine? 10 årsager, du bør kende

De fleste mennesker har prøvet at døje med hovedpine, men hvorfor opstår den egentlig? Hovedpine kan skyldes alt...

Sådan håndterer du angst i en urolig verden

Når verdenssituationen føles kaotisk, kan det være svært at bevare roen.Psykiatrifonden oplever, at flere mennesker end tidligere...

Ny forskning afslører en overraskende sammenhæng mellem en specifik frugt og depression

Undersøgelsen fandt, at den specifikke frugt kunne mindske risikoen for depression med 20 procent.

Ammende kvinder rammes af ukendt lidelse: Fra lykke til depression på sekunder

Mødre efterlyser svar, men sundhedssystemet svigter dem.

Hvorfor får vi hovedpine? 10 årsager, du bør kende

De fleste mennesker har prøvet at døje med hovedpine, men hvorfor opstår den egentlig? Hovedpine kan skyldes alt...

Sådan håndterer du angst i en urolig verden

Når verdenssituationen føles kaotisk, kan det være svært at bevare roen.Psykiatrifonden oplever, at flere mennesker end tidligere...