Derfor skal du aldrig sætte varme rester direkte i køleskabet

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

En simpel køkkenfejl kan ødelægge op til flere ting i dit køleskab.

De fleste af os har prøvet det: Man laver en stor portion mad, gemmer resterne i en gryde eller skål og smider det direkte i køleskabet, mens det stadig er varmt.

Det virker måske som en praktisk løsning, men ifølge fødevarespecialist Gavin Wren kan det have alvorlige konsekvenser for både dit køleskab og dine madvarer.

Ved hjælp af temperaturmålere gennemførte Gavin en række forsøg, der viste, hvor meget varm mad kan påvirke temperaturen i hele køleskabet.

Og konsekvenserne er langt mere omfattende, end de fleste nok forestiller sig.

Læs også: Denne madvare kan forbedre din søvn på under ét døgn

Sådan påvirker varme rester køleskabet

Gavin placerede tre temperaturmålere i forskellige dele af køleskabet – i grøntsagsskuffen, midt på en hylde og øverst foran i køleskabet.

Derefter testede han, hvad der sker, når man sætter varme rester ind.

Resultaterne var chokerende: Når han placerede varm mad på øverste hylde, steg temperaturen i det område til hele 18 grader.

Derudover tog det fire timer, før temperaturen faldt tilbage til et normalt niveau.

Læs også: Arla trækker populært produkt tilbage efter ulækkert fund

Selv grøntsagsskuffen, som normalt er den mest stabile del af køleskabet, blev påvirket.

Temperaturudsvingene betyder, at fødevarer, som normalt ville holde sig friske i flere dage, risikerer at blive dårlige langt hurtigere.

For eksempel kan mælk, ifølge Gavin, fordærves op til ti gange hurtigere, når den udsættes for temperaturstigninger.

Risikoen for dit køleskab

Det er ikke kun dine madvarer, der lider under varme rester. Dit køleskab kan også tage skade.

Læs også: Glem appelsiner! Disse 7 grøntsager booster dit immunforsvar endnu bedre

Når køleskabet arbejder ekstra hårdt for at køle en stor, varm genstand ned, stiger energiforbruget markant.

Over tid kan det føre til øget slitage på køleskabets komponenter, hvilket kan forkorte dets levetid.

Desuden kan konstant temperaturændring betyde, at andre fødevarer, især dem tæt på det varme emne, får dårligere opbevaringsforhold.

Det kan resultere i fordærvede varer og dermed øgede madspild.

Læs også: 43 % lavere risiko for hjertesygdom? Svaret ligger i dit køleskab

Artiklen er baseret på informationer fra Express.co.uk.

Læs også: Sådan snyder du dig selv slank med disse tricks til at kontrollere dine portioner

Andre Artikler

Gammelt lægemiddel får nyt liv som våben mod hjernekræft

Forskere har gjort en opsigtsvækkende opdagelse: Et protein, der ellers forbindes med Alzheimers, spiller en afgørende rolle i...

Ekspert advarer: Denne sovestilling kan skade dit hjerte og din fordøjelse

Den måde du ligger på om natten, kan have større betydning for dit hjerte og din fordøjelse, end du tror.

Denne madvare kan forbedre din søvn på under ét døgn

Mange af os drømmer om at vågne udhvilede og friske – men for mange føles god søvn som...

Prøv kylling med rabarber – en opskrift du aldrig glemmer!

Er du træt af de samme kedelige kyllingeretter? Prøv denne friske og sunde opskrift på kylling med rabarber, der kombinerer et syrligt twist med saftig kylling.

Gammelt lægemiddel får nyt liv som våben mod hjernekræft

Forskere har gjort en opsigtsvækkende opdagelse: Et protein, der ellers forbindes med Alzheimers, spiller en afgørende rolle i...

Ekspert advarer: Denne sovestilling kan skade dit hjerte og din fordøjelse

Den måde du ligger på om natten, kan have større betydning for dit hjerte og din fordøjelse, end du tror.

Denne madvare kan forbedre din søvn på under ét døgn

Mange af os drømmer om at vågne udhvilede og friske – men for mange føles god søvn som...