Disse fødevarer kan være med til at nedbryde dine nyresten

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Nyresten kan være smertefulde og besværlige at komme af med, men heldigvis findes der naturlige midler i dit køkken, som kan hjælpe.

Bygvand

Foto Shutterstockcom

Bygvand er en traditionel drik rig på fibre. Den hjælper med at skylle nyrerne igennem og udskille affaldsstoffer.

Derudover siges bygvand at blødgøre de skarpe kanter på nyresten, så de lettere passerer gennem urinvejene.

Citronvand

Foto Shutterstockcom

Citroner indeholder naturlig citrat, som modvirker dannelsen af nye nyresten og kan hjælpe med at opløse eksisterende sten.

Læs også: Sådan reagerer kroppen, når du spiser avocado hver dag

Et glas varmt citronvand dagligt kan være en nem og effektiv måde at holde nyrerne sunde på.

Mælk og andre calciumrige fødevarer

Foto Shutterstockcom

Calcium fra fødevarer binder sig til oxalat i tarmen og forhindrer det i at danne sten i urinen.

Fødevarer som sesamfrø, mandler, tofu og grønne bladgrøntsager anbefales som daglige kilder til calcium – især dem med lavt oxalatindhold.

Kokosvand

Foto Shutterstockcom

Kokosvand fungerer som en naturlig elektrolytdrik, der både hydraterer og hjælper med at rense urinvejene.

Læs også: Gør du det også forkert? Så mange gange skal du faktisk vaske dine ris

Det kan mindske risikoen for mineralophobninger og dermed forhindre dannelsen af nye sten.

Granatæble

Foto Shutterstockcom

Granatæble er rig på antioxidanter og naturlige syrer, som menes at hjælpe med at opløse mineralophobninger i nyrerne.

Saften kan også øge urinproduktionen, hvilket gør det lettere for kroppen at udskille affaldsstoffer.

Linser og bælgfrugter

Foto Shutterstockcom

Bælgfrugter som linser, kikærter og bønner er fremragende plantebaserede proteinkilder, som er skånsomme for nyrerne.

Læs også: Sådan reagerer kroppen, når du stopper med vægttabsmedicin

De bidrager til en sund syre-base-balance og reducerer risikoen ved højt proteinindtag fra animalske kilder, der kan føre til nyresten.

Tofu

Foto Shutterstockcom

Tofu er rig på calcium og protein, men har et lavt indhold af oxalat – et stof, som ellers er kendt for at bidrage til nyresten.

Det er derfor et glimrende alternativ til kød, både for at forebygge og håndtere nyreproblemer.

Mandler

Foto Shutterstockcom

Mandler er en god kilde til både calcium og sunde fedtstoffer, som kan hjælpe med at forbedre nyrefunktionen.

Læs også: Tabte 20 kilo med vægttabsmedicin: “Her er hvad ingen fortalte mig”

Det er dog vigtigt at spise dem med måde, da de også indeholder oxalat.

Grønne grøntsager med lavt oxalatindhold

Foto Shutterstockcom

Grøntsager som broccoli, grønkål og kål indeholder ikke kun calcium, men har også et lavt indhold af oxalat. Det gør dem ideelle som del af en nyrevenlig kost.

Juicer og morgenmadsprodukter

Foto Shutterstockcom

Juicer og morgenmadsprodukter tilsat ekstra calcium kan være nemme måder at få det nødvendige calciumindtag på.

Vælg produkter med lavt sukkerindhold for at undgå unødig belastning på nyrerne.

Læs også: Denne simple kostplan kan reducere din demens-risiko markant

Artiklen er baseret på informationer fra Kompas.com.

Andre Artikler

Tjek disse symptomer – de kan afsløre problemer med leveren

Selvom leveren ofte arbejder i det stille, er den afgørende for kroppens balance. Når den ikke fungerer optimalt,...

Denne gruppe har markant højere risiko for blodprop i hjernen

Flere hundrede tusinde mennesker lever med en hjertesygdom, der øger risikoen for blodpropper i hjernen. En ny analyse...

Sådan reagerer kroppen, når du spiser avocado hver dag

Avocado har for længst vundet sin plads som en favorit i mange danskeres køkken. Men hvad sker der...

Hun troede, det bare var tinnitus – så opdagede lægerne noget langt værre

30-årig ignorerede dette ene tegn i årevis – så kom chokdiagnosen

Tjek disse symptomer – de kan afsløre problemer med leveren

Selvom leveren ofte arbejder i det stille, er den afgørende for kroppens balance. Når den ikke fungerer optimalt,...

Denne gruppe har markant højere risiko for blodprop i hjernen

Flere hundrede tusinde mennesker lever med en hjertesygdom, der øger risikoen for blodpropper i hjernen. En ny analyse...

Sådan reagerer kroppen, når du spiser avocado hver dag

Avocado har for længst vundet sin plads som en favorit i mange danskeres køkken. Men hvad sker der...