Ikke alle ultra-forarbejdede fødevarer er skurke i køkkenet.
En ny vurdering fra American Heart Association gør op med forestillingen om, at alt med et E-nummer er farligt.
Her får du nogle eksempler på ultra-forarbejdede fødevarer, som faktisk kan være sunde – og hvordan du spotter forskellen på de gode og de dårlige.
Fuldkorns morgenmadsprodukter med ekstra næring

Visse morgenmadsprodukter er ikke bare hurtige at servere, men også spækket med fibre, jern og B-vitaminer.
Læs også: Så meget protein bør du spise – baseret på din kropstype
Kig efter dem med mindst 3 g fiber pr. portion og uden tilsat sukker.
Plantebaserede mælkeprodukter med tilskud

Sojamælk eller mandelmælk, der er beriget med calcium, jod eller B12, kan være fremragende erstatninger for komælk – især hvis de ikke indeholder tilsætningsstoffet carrageenan.
Dåsebønner og linser i vand

Selvom de er konserverede og derfor ultra-forarbejdede, er de stadig naturlige kilder til protein og fibre. Skyl dem inden brug for at fjerne overskydende natrium.
Fuldkornsbrød i skiver

Et godt fuldkornsbrød giver dig både fibre og komplekse kulhydrater.
Læs også: Forskere advarer: Almindelig ingrediens i danskernes køkken kan øge risikoen for kræft
Vælg varianter med lavt indhold af salt og sukker, og tjek at fuldkorn står blandt de første ingredienser.
Græsk yoghurt eller naturel yoghurt med levende kulturer

Disse yoghurter kan støtte både fordøjelsen og knoglesundheden – især hvis du vælger dem uden tilsat sukker og med et højt proteinindhold.
Frosne grøntsager

De er teknisk set forarbejdede, men stadig fulde af vitaminer og mineraler. Frysning bevarer næringsstofferne og forlænger holdbarheden uden tilsætningsstoffer.
Fisk på dåse

Fisk på dåse, eksempelvis laks eller tun i vand, er en nem kilde til omega-3 fedtsyrer og protein. Vælg varianter uden olie og med lavt natriumindhold for et sundere valg.
Læs også: Chokerende fund: Derfor kan stegepander være skyld i leverskader
Instant havregrød

Instant havregrød kan være sund, hvis den er lavet med fuldkorn og beriget med vitaminer og mineraler. Undgå varianter med smagstilsætninger og sukker.
Æggehvider

Disse pasteuriserede æggehvider er praktiske og rige på protein – uden fedt og kolesterol. Et ideelt valg til morgenmad eller proteinrige snacks.
Supper og måltider med korte ingredienslister

Nogle færdigretter og supper er lavet med hele fødevarer og uden unødvendige tilsætningsstoffer.
Kig efter dem med grøntsager som hovedingrediens og lavt saltindhold.
Læs også: Ny forskning afslører: Det sker der med din krop, når du spiser æg hver dag
Artiklen er baseret på informationer fra Healthline.com.
Læs også: Ny forskning: B-vitaminer virker bedst, hvis du undgår disse fejl