Du vil aldrig spise chips fra supermarkedet igen, efter du har prøvet disse grønkålschips!

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Sprøde, sunde og uimodståelige! Grønkålschips er den perfekte snack, når du vil forkæle dig selv uden dårlig samvittighed.

Er du på jagt efter en sundere snack, der stadig tilfredsstiller din trang til noget sprødt og salt? Så skal du prøve hjemmelavede grønkålschips!

De er fyldt med fibre, vitaminer og knasende god smag – og det bedste af det hele? De er super nemme at lave i ovnen med få ingredienser.

Opskrift på sprøde grønkålschips

Opskriften er til 2-3 personer.

Ingredienser

  • 1 bundt frisk grønkål (ca. 150 g)
  • 1–2 spsk olivenolie
  • ½ tsk fint havsalt
  • Valgfrit: lidt chiliflager, røget paprika eller hvidløgspulver

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen

Start med at forvarme din ovn til 150 °C (almindelig ovn, ikke varmluft). Den relativt lave temperatur er vigtig for at chipsene bliver sprøde uden at brænde på.

Læs også: Forskere gør vild opdagelse: Kroppen kan selv bekæmpe farlige kemikalier

2. Klargør grønkålen

Skyl grønkålen grundigt, og tør den helt – gerne i en salatslynge eller med et rent viskestykke.

Det er vigtigt, at bladene er tørre, ellers bliver chipsene bløde i stedet for sprøde.

Fjern den grove stilk på hvert blad og riv grønkålen i mundrette stykker.

3. Vend med olie og krydderier

Kom grønkålen i en stor skål, og tilsæt olivenolie. Brug hænderne til at massere olien godt ind i bladene – alle stykker skal være dækket, men ikke drivvåde.

Læs også: Sådan reagerer din krop, hvis du dropper gluten

Tilsæt salt og evt. dine foretrukne krydderier.

4. Bag chipsene

Fordel grønkålen i ét lag på en bageplade med bagepapir. De må ikke ligge oven på hinanden – så bliver de bløde.

Bag midt i ovnen i ca. 12–18 minutter. Hold godt øje undervejs – chipsene skal være mørkegrønne og sprøde, men ikke brune.

Du kan evt. vende dem forsigtigt halvvejs.

Læs også: Sådan drikker du dig fri for stress – få opskriften her

5. Afkøl og spis!

Lad chipsene køle af i et par minutter på pladen. De bliver endnu sprødere, når de køler lidt ned.

Spis dem med det samme, eller opbevar i en lufttæt beholder i op til et par dage (men de smager bedst friske).

Læs også: Dette er den perfekte morgenmad til dig over 50

Andre Artikler

Forskere gør vild opdagelse: Kroppen kan selv bekæmpe farlige kemikalier

Vi bærer alle rundt på giftige PFAS-stoffer, som vi ikke kan slippe af med. Nu tyder ny forskning dog på, at hjælpen kan gemme sig i din egen krop.

Sådan reagerer din krop, hvis du dropper gluten

Millioner kaster sig over glutenfri kost, men hvad sker der egentlig i kroppen, når du dropper gluten?Her...

Pas på! Et møde med dette dyr kan koste dig en tur på hospitalet denne sommer

Hvert år overraskes badegæster af noget, der brænder som ild. Men hvad gør du, når smerten pludselig rammer?

Sådan drikker du dig fri for stress – få opskriften her

Den virale "Kortisol Cocktail" er meget mere end bare en lækker drink – den lover at sænke stressniveauet...

Forskere gør vild opdagelse: Kroppen kan selv bekæmpe farlige kemikalier

Vi bærer alle rundt på giftige PFAS-stoffer, som vi ikke kan slippe af med. Nu tyder ny forskning dog på, at hjælpen kan gemme sig i din egen krop.

Sådan reagerer din krop, hvis du dropper gluten

Millioner kaster sig over glutenfri kost, men hvad sker der egentlig i kroppen, når du dropper gluten?Her...

Pas på! Et møde med dette dyr kan koste dig en tur på hospitalet denne sommer

Hvert år overraskes badegæster af noget, der brænder som ild. Men hvad gør du, når smerten pludselig rammer?