Du vil aldrig spise chips fra supermarkedet igen, efter du har prøvet disse grønkålschips!

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Sprøde, sunde og uimodståelige! Grønkålschips er den perfekte snack, når du vil forkæle dig selv uden dårlig samvittighed.

Er du på jagt efter en sundere snack, der stadig tilfredsstiller din trang til noget sprødt og salt? Så skal du prøve hjemmelavede grønkålschips!

De er fyldt med fibre, vitaminer og knasende god smag – og det bedste af det hele? De er super nemme at lave i ovnen med få ingredienser.

Opskrift på sprøde grønkålschips

Opskriften er til 2-3 personer.

Ingredienser

  • 1 bundt frisk grønkål (ca. 150 g)
  • 1–2 spsk olivenolie
  • ½ tsk fint havsalt
  • Valgfrit: lidt chiliflager, røget paprika eller hvidløgspulver

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovnen

Start med at forvarme din ovn til 150 °C (almindelig ovn, ikke varmluft). Den relativt lave temperatur er vigtig for at chipsene bliver sprøde uden at brænde på.

Læs også: Så meget protein skal du spise for at få større muskler

2. Klargør grønkålen

Skyl grønkålen grundigt, og tør den helt – gerne i en salatslynge eller med et rent viskestykke.

Det er vigtigt, at bladene er tørre, ellers bliver chipsene bløde i stedet for sprøde.

Fjern den grove stilk på hvert blad og riv grønkålen i mundrette stykker.

3. Vend med olie og krydderier

Kom grønkålen i en stor skål, og tilsæt olivenolie. Brug hænderne til at massere olien godt ind i bladene – alle stykker skal være dækket, men ikke drivvåde.

Læs også: En håndfuld om dagen kan holde aldringen på afstand

Tilsæt salt og evt. dine foretrukne krydderier.

4. Bag chipsene

Fordel grønkålen i ét lag på en bageplade med bagepapir. De må ikke ligge oven på hinanden – så bliver de bløde.

Bag midt i ovnen i ca. 12–18 minutter. Hold godt øje undervejs – chipsene skal være mørkegrønne og sprøde, men ikke brune.

Du kan evt. vende dem forsigtigt halvvejs.

Læs også: Chokerende fund: Derfor kan energidrikke øge din risiko for blodkræft

5. Afkøl og spis!

Lad chipsene køle af i et par minutter på pladen. De bliver endnu sprødere, når de køler lidt ned.

Spis dem med det samme, eller opbevar i en lufttæt beholder i op til et par dage (men de smager bedst friske).

Læs også: Eksplosiv stigning i kræft blandt unge: Nu peger forskerne på en uventet synder i barndommen

Andre Artikler

Sådan laver du en sundere tiramisu, der smager som den ægte vare

Elsker du tiramisu, men vil gerne undgå sukkerchok og fløde-overload? Så er denne opskrift lige noget for dig.

Ny opdagelse: Sådan ændrer vacciner din menstruation

Et banebrydende studie afslører, hvordan en almindelig vaccine kan påvirke kvinders cyklus.

Ikke kun smerter: Endometriose kædes nu sammen med disse alvorlige sygdomme

Et nyt stort forskningsprojekt viser, at endometriose ikke blot er en smertefuld sygdom i sig selv, men at...

Så meget protein skal du spise for at få større muskler

Vil du bygge muskler, er det ikke nok at løfte vægte. Proteinen på din tallerken spiller en mindst...

Sådan laver du en sundere tiramisu, der smager som den ægte vare

Elsker du tiramisu, men vil gerne undgå sukkerchok og fløde-overload? Så er denne opskrift lige noget for dig.

Ny opdagelse: Sådan ændrer vacciner din menstruation

Et banebrydende studie afslører, hvordan en almindelig vaccine kan påvirke kvinders cyklus.

Ikke kun smerter: Endometriose kædes nu sammen med disse alvorlige sygdomme

Et nyt stort forskningsprojekt viser, at endometriose ikke blot er en smertefuld sygdom i sig selv, men at...