Nemme tricks til at spise dig mæt i kantinen uden at tage på

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Det kan være fristende at gå all-in ved frokostbuffeten på jobbet, men det behøver ikke koste hverken sundhed eller taljemål.

Med nogle enkle greb kan du stadig nyde din kantinefrokost og samtidig gøre noget godt for kroppen.

Her er nogle praktiske råd, som du kan tage med dig til næste gang, at du stiller dig i kø ved buffeten.

Start altid i salatbaren

Foto Shutterstockcom

Salatbaren er dit bedste udgangspunkt. Fyld tallerkenen med grove grøntsager som kål og rodfrugter.

Læs også: Patricks diæt med udelukkende kød og æg førte til en stor forvandling

Spring de tunge dressinger, croutoner og fede oste over, og vælg i stedet avocado, usaltede nødder eller en lille skefuld pesto.

Vælg rugbrød fremfor hvidt brød

Foto Shutterstockcom

Fuldkornsrugbrød med magert pålæg som æg, fisk eller fjerkræ giver dig mæthed og energi til hele eftermiddagen.

Undgå de færdigsmurte madder, der er dækket af fedt pålæg eller pyntet med remoulade og ristede løg.

Vær kritisk med varme retter

Foto Shutterstockcom

De lune retter kan svinge meget i sundhed. Gå efter dem, der indeholder mange grøntsager, fisk eller fjerkræ.

Læs også: Eksperter forklarer hvorfor B12-tilskud ikke er lige effektive for alle

Vær på vagt, hvis der er smeltet ost, hvid pasta, sovs eller bacon i store mængder.

Brug tallerkenmodellen

Foto Shutterstockcom

Halvdelen af tallerkenen bør bestå af grøntsager, en fjerdedel af protein som fisk, kød eller bælgfrugter, og den sidste fjerdedel kan være fuldkorn eller ekstra grønt.

På den måde bliver det både sundt og mættende.

Hold igen med portionerne

Foto Shutterstockcom

Selvom du har betalt for fri adgang, så prøv kun at tage én gang. Det hjælper dig med at undgå overspisning og gør det lettere at holde en stabil vægt.

Læs også: Disse sundhedstrends forventes at vinde frem i 2026, vurderer eksperter

Gå efter kål og grove grøntsager

Foto Shutterstockcom

Hvis der er broccoli, rødkål eller grønkål på buffeten, er det bare at fylde på.

Disse grøntsager er spækket med fibre, vitaminer og giver god mæthed uden mange kalorier.

Vælg bælgfrugter, når de er der

Foto Shutterstockcom

Kikærter, linser og bønner er en god kilde til protein og giver lang mæthed. De er desuden en klimavenlig erstatning for kød, som også gavner dit helbred.

Fisk er et af de bedste valg

Foto Shutterstockcom

Laks, makrel, sild eller torsk på buffeten? Så snup det!

Læs også: Sådan opstår madforgiftning – og sådan undgår du den

Fisk er en af de mest næringsrige proteinkilder, du kan vælge, og giver samtidig omega-3 fedtsyrer, som kroppen har brug for.

Tilføj sunde fedtkilder

Foto Shutterstockcom

Nødder, frø, avocado, oliven eller hummus kan pifte din tallerken op og give sunde fedtstoffer, der både smager godt og mætter. Husk dog, at lidt rækker langt.

Drik vand til maden

Foto Shutterstockcom

Sodavand og saftevand kan hurtigt tilføre unødige kalorier og sukker. Et glas vand er både sundere, billigere og det bedste valg til en kantinefrokost.

Artiklen er baseret på informationer fra iForm.dk.

Læs også: Det vigtigste råd fødevareeksperter giver hvert år til julekokke

Andre Artikler

Patricks diæt med udelukkende kød og æg førte til en stor forvandling

En mands selv­dokumenterede år på en streng kød- og ægdiæt giver nyt indblik i, hvordan ensidige kostvalg kan påvirke både vægt og hverdag.

Eksperter forklarer hvorfor B12-tilskud ikke er lige effektive for alle

En ny forskningsgennemgang viser, at kroppen kan reagere meget forskelligt på B12-tilskud — og at typen af B12 måske spiller en større rolle, end mange tror.

Disse sundhedstrends forventes at vinde frem i 2026, vurderer eksperter

Flere mennesker forventes i 2026 at investere både mere tid og flere økonomiske ressourcer i sundhed - her er de nyeste trends.

Derfor falder humøret om vinteren – og hvordan du kan modvirke det

Forskning viser, at små ændringer i hverdagen kan gøre vintermånederne både lettere og mere energifyldte.

Patricks diæt med udelukkende kød og æg førte til en stor forvandling

En mands selv­dokumenterede år på en streng kød- og ægdiæt giver nyt indblik i, hvordan ensidige kostvalg kan påvirke både vægt og hverdag.

Eksperter forklarer hvorfor B12-tilskud ikke er lige effektive for alle

En ny forskningsgennemgang viser, at kroppen kan reagere meget forskelligt på B12-tilskud — og at typen af B12 måske spiller en større rolle, end mange tror.

Disse sundhedstrends forventes at vinde frem i 2026, vurderer eksperter

Flere mennesker forventes i 2026 at investere både mere tid og flere økonomiske ressourcer i sundhed - her er de nyeste trends.