Ny trend: Derfor spiser alle pludselig hytteost

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Det er svært at overse, at hylderne med hytteost i supermarkederne bliver tømt hurtigere end nogensinde før. Faktisk er salget af hytteost steget i juni måned med imponerende 32 procent i løbet af 12 uger sammenlignet med samme periode sidste år. Men hvorfor er danskerne pludselig blevet så vilde med denne klumpede, proteinrige ost?

Tidens tendenser
Hytteostens popularitet er ikke helt uden grund. Med sit høje proteinindhold og lave fedt- og kalorieindhold rammer den lige ned i tidens sundhedstendenser. Folk er mere bevidste om, hvad de spiser, og søger efter fødevarer, der både er sunde og nemme at tilberede. Hytteost opfylder begge disse krav til perfektion.

Hannibal Hoff, videnschef hos Madkulturen, forklarer, at hytteost er ideel til det moderne køkken, hvor sundhed og enkelhed er i højsædet. Han understreger også, at de hurtige og enkle opskrifter med hytteost passer perfekt til en travl hverdag.

Årsagen til populariteten
Men hvad er den egentlige årsag til hytteostens nyfundne popularitet? Hvis du kaster et blik på sociale medier som TikTok og Instagram, vil du opdage, at hytteost har fået sin egen plads i rampelyset.

Hashtagget #cottagecheese er fyldt med kreative opskrifter, der har fanget millioner af menneskers opmærksomhed og nogle af opskrifterne er endda gået viralt. Særligt opskrifter på hytteost-wraps, røræg med hytteost og hytteost-cheesecake er blevet hits, der har inspireret mange til at prøve kræfter med denne alsidige ingrediens.

Læs også: Studie forbinder almindelig sojaolie med mulig vægtændring

Artiklen er baseret på informationer fra DR.

Læs også: Ny analyse: Plantekost giver større vægttab – også med mindre sunde valg

Andre Artikler

Nyt studie: Senfølger efter corona følger ikke ét samlet sygdomsforløb

Et stort amerikansk forskningsprojekt viser, at langtidsfølger efter COVID-19 ikke udvikler sig ens.

Infektion hos spædbørn kan øge deres risiko for at udvikle astma

Et forskerhold peger på, at spædbørn, der rammes af RSV i de første levemåneder, senere kan have større risiko for astma.

Studie forbinder almindelig sojaolie med mulig vægtændring

Nye forskningsresultater udfordrer vores forståelse af en af de mest brugte planteolier.

Hvad er et realistisk antal mavebøjninger i din alder?

Hvor mange mavebøjninger bør du egentlig kunne lave i din alder? Nye ekspertvurderinger giver et overraskende klart svar.

Nyt studie: Senfølger efter corona følger ikke ét samlet sygdomsforløb

Et stort amerikansk forskningsprojekt viser, at langtidsfølger efter COVID-19 ikke udvikler sig ens.

Infektion hos spædbørn kan øge deres risiko for at udvikle astma

Et forskerhold peger på, at spædbørn, der rammes af RSV i de første levemåneder, senere kan have større risiko for astma.

Studie forbinder almindelig sojaolie med mulig vægtændring

Nye forskningsresultater udfordrer vores forståelse af en af de mest brugte planteolier.