Ovnbagt sej med grøntsager – nem og sund hverdagsmad

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

En lækker, nem og billig hverdagsret, hvor alt tilberedes i én form!

Saftig sejfilet bages på en bund af smagfulde grøntsager og tomater, der giver retten masser af saft og kraft.

Perfekt til en hurtig, sund og velsmagende middag.

Denne opskrift er til 4 personer.

Læs også: Smagfuld og sund lammekarryret med grøntsager – perfekt til påsken

Ingrediensliste

To-do Liste
Foto: Shutterstock.com
  • 400 g sejfilet
  • 400 g kartofler
  • 200 g gulerødder
  • 100 g porre (ca. ½ porre)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 3 spsk olivenolie
  • ½ citron
  • Salt og peber
  • Frisk persille til pynt
  • (Evt. en klat cremefraiche ved servering)

Fremgangsmåde

Foto: Shutterstock.com

Denne ovnbagte sej med grøntsager er utroligt lækker og tager maksimalt 40 minutter at lave.

Forvarm ovnen

Foto: Shutterstock.com

Forvarm ovnen til 210 grader (varmluft).

Forbered grøntsagerne

Foto: Shutterstock.com

Skræl kartoflerne og skær dem i tern.

Skræl gulerødderne og skær dem i små stave.

Læs også: Sund forårsfrokost: Grøn omelet med friske urter, asparges og hytteost

Bland kartofler og gulerødder med 2 spsk olivenolie, salt og peber i en ildfast form.

Bag grøntsagerne

Foto: Shutterstock.com

Sæt formen i ovnen og bag i ca. 15-18 minutter, indtil grøntsagerne er let møre og har fået en gylden farve.

Tilføj porre og tomater

Foto: shutterstock.com

Skyl porren grundigt og skær den i tynde strimler.

Tilsæt porre, hakkede tomater og finthakket hvidløg i formen med grøntsagerne. Rør det hele godt sammen.

Læs også: Frisk Forårssalat med Quinoa, Avocado og Citrondressing

Tilføj fisken

Foto: Shutterstock.com

Skær sejfileten i fire stykker og læg den oven på grøntsagsblandingen.

Dryp med resten af olivenolien og lidt citronsaft. Skær citronen i skiver og læg en skive på hver fiskestykke.

Bag retten færdig

Foto: Shutterstock.com

Sæt formen tilbage i ovnen og bag i yderligere 10-15 minutter, indtil fisken er gennemstegt og let kan trækkes fra hinanden.

Servering

Foto: Shutterstock.com

Drys med friskhakket persille og server gerne med en klat cremefraiche på toppen.

Læs også: Forårsfrisk aftensmad: Lun quinoasalat med grillede grøntsager og cremet urtedressing

Tip

Foto: BigPixel Photo/Shutterstock

Du kan bruge andre typer hvid fisk såsom torsk eller kuller. Hvis du har andre grøntsager i køleskabet, kan de også bruges – eksempelvis squash, peberfrugt eller løg.

Artiklen er baseret på informationer fra Frukt.no.

Læs også: Frisk forårssalat med grillede asparges, jordbær og citrusdressing

Andre Artikler

Forskning: Så mange leveår koster din sygdom

Forskere fra Aarhus Universitet har udviklet et værktøj, der beregner, hvor mange leveår forskellige sygdomme koster patienterne.Her...

Smagfuld og sund lammekarryret med grøntsager – perfekt til påsken

Lækkert, mørt lam i en krydret og cremet sauce fyldt med sunde grøntsager – lyder det ikke fristende?

Ny forskning: Denne type vin kan øge din risiko for hudkræft

En ny undersøgelse viser, at både rød- og hvidvin kan øge risikoen for kræft, men den ene af...

Ny forskning: Denne træning giver dig det længste liv

Et stort dansk studie har nu givet svaret på, hvad den mest effektive træningsform er, hvis du vil holde dig sund og leve længere.

Forskning: Så mange leveår koster din sygdom

Forskere fra Aarhus Universitet har udviklet et værktøj, der beregner, hvor mange leveår forskellige sygdomme koster patienterne.Her...

Smagfuld og sund lammekarryret med grøntsager – perfekt til påsken

Lækkert, mørt lam i en krydret og cremet sauce fyldt med sunde grøntsager – lyder det ikke fristende?

Ny forskning: Denne type vin kan øge din risiko for hudkræft

En ny undersøgelse viser, at både rød- og hvidvin kan øge risikoen for kræft, men den ene af...