Ovnbagt sej med grøntsager – nem og sund hverdagsmad

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

En lækker, nem og billig hverdagsret, hvor alt tilberedes i én form!

Saftig sejfilet bages på en bund af smagfulde grøntsager og tomater, der giver retten masser af saft og kraft.

Perfekt til en hurtig, sund og velsmagende middag.

Denne opskrift er til 4 personer.

Læs også: Det er bælgfrugternes dag! Prøv denne lækre og sunde bælgfrugtsalat

Ingrediensliste

To-do Liste
Foto: Shutterstock.com
  • 400 g sejfilet
  • 400 g kartofler
  • 200 g gulerødder
  • 100 g porre (ca. ½ porre)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 3 spsk olivenolie
  • ½ citron
  • Salt og peber
  • Frisk persille til pynt
  • (Evt. en klat cremefraiche ved servering)

Fremgangsmåde

Foto: Shutterstock.com

Denne ovnbagte sej med grøntsager er utroligt lækker og tager maksimalt 40 minutter at lave.

Forvarm ovnen

Foto: Shutterstock.com

Forvarm ovnen til 210 grader (varmluft).

Forbered grøntsagerne

Foto: Shutterstock.com

Skræl kartoflerne og skær dem i tern.

Skræl gulerødderne og skær dem i små stave.

Læs også: Cremet broccolisuppe med kokos og sprød halloumi – den perfekte vintervarmer

Bland kartofler og gulerødder med 2 spsk olivenolie, salt og peber i en ildfast form.

Bag grøntsagerne

Foto: Shutterstock.com

Sæt formen i ovnen og bag i ca. 15-18 minutter, indtil grøntsagerne er let møre og har fået en gylden farve.

Tilføj porre og tomater

Foto: shutterstock.com

Skyl porren grundigt og skær den i tynde strimler.

Tilsæt porre, hakkede tomater og finthakket hvidløg i formen med grøntsagerne. Rør det hele godt sammen.

Læs også: Sund og proteinrig aftensmad: Laks med quinoa og grøntsager

Tilføj fisken

Foto: Shutterstock.com

Skær sejfileten i fire stykker og læg den oven på grøntsagsblandingen.

Dryp med resten af olivenolien og lidt citronsaft. Skær citronen i skiver og læg en skive på hver fiskestykke.

Bag retten færdig

Foto: Shutterstock.com

Sæt formen tilbage i ovnen og bag i yderligere 10-15 minutter, indtil fisken er gennemstegt og let kan trækkes fra hinanden.

Servering

Foto: Shutterstock.com

Drys med friskhakket persille og server gerne med en klat cremefraiche på toppen.

Læs også: Den perfekte vegetariske one-pot

Tip

Foto: BigPixel Photo/Shutterstock

Du kan bruge andre typer hvid fisk såsom torsk eller kuller. Hvis du har andre grøntsager i køleskabet, kan de også bruges – eksempelvis squash, peberfrugt eller løg.

Artiklen er baseret på informationer fra Frukt.no.

Læs også: Den perfekte vintersuppe: En varmende og sund linse- og grøntsagssuppe

Andre Artikler

90.000 europæere dør hvert år! Håndvaske kan være synderen

Håndvaske på hospitaler gemmer på en dødelig trussel – og nu slår forskere alarm.

Skjult fare: Denne lidelse kan øge din risiko for demens markant

Et simpelt lægebesøg kan gøre en enorm forskel – men mange ignorerer faresignalerne.

Overraskende fakta om bland-selv-slik, du (måske) ikke kendte

Bland-selv-slik er en fast del af danskernes hygge, men der er mange skjulte fakta bag de farverige stykker...

Så mange danskere bruger forældrekontrol på sociale medier

En ny undersøgelse fra Digitalt Ansvar afslører, at danske forældre i stor stil fravælger forældrekontrol på sociale medier,...

90.000 europæere dør hvert år! Håndvaske kan være synderen

Håndvaske på hospitaler gemmer på en dødelig trussel – og nu slår forskere alarm.

Skjult fare: Denne lidelse kan øge din risiko for demens markant

Et simpelt lægebesøg kan gøre en enorm forskel – men mange ignorerer faresignalerne.

Overraskende fakta om bland-selv-slik, du (måske) ikke kendte

Bland-selv-slik er en fast del af danskernes hygge, men der er mange skjulte fakta bag de farverige stykker...