En lækker, nem og billig hverdagsret, hvor alt tilberedes i én form!
Saftig sejfilet bages på en bund af smagfulde grøntsager og tomater, der giver retten masser af saft og kraft.
Perfekt til en hurtig, sund og velsmagende middag.
Denne opskrift er til 4 personer.
Læs også: Smagfuld og sund lammekarryret med grøntsager – perfekt til påsken
Ingrediensliste

- 400 g sejfilet
- 400 g kartofler
- 200 g gulerødder
- 100 g porre (ca. ½ porre)
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 3 spsk olivenolie
- ½ citron
- Salt og peber
- Frisk persille til pynt
- (Evt. en klat cremefraiche ved servering)
Fremgangsmåde

Denne ovnbagte sej med grøntsager er utroligt lækker og tager maksimalt 40 minutter at lave.
Forvarm ovnen

Forvarm ovnen til 210 grader (varmluft).
Forbered grøntsagerne

Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Skræl gulerødderne og skær dem i små stave.
Læs også: Sund forårsfrokost: Grøn omelet med friske urter, asparges og hytteost
Bland kartofler og gulerødder med 2 spsk olivenolie, salt og peber i en ildfast form.
Bag grøntsagerne

Sæt formen i ovnen og bag i ca. 15-18 minutter, indtil grøntsagerne er let møre og har fået en gylden farve.
Tilføj porre og tomater

Skyl porren grundigt og skær den i tynde strimler.
Tilsæt porre, hakkede tomater og finthakket hvidløg i formen med grøntsagerne. Rør det hele godt sammen.
Læs også: Frisk Forårssalat med Quinoa, Avocado og Citrondressing
Tilføj fisken

Skær sejfileten i fire stykker og læg den oven på grøntsagsblandingen.
Dryp med resten af olivenolien og lidt citronsaft. Skær citronen i skiver og læg en skive på hver fiskestykke.
Bag retten færdig

Sæt formen tilbage i ovnen og bag i yderligere 10-15 minutter, indtil fisken er gennemstegt og let kan trækkes fra hinanden.
Servering

Drys med friskhakket persille og server gerne med en klat cremefraiche på toppen.
Læs også: Forårsfrisk aftensmad: Lun quinoasalat med grillede grøntsager og cremet urtedressing
Tip

Du kan bruge andre typer hvid fisk såsom torsk eller kuller. Hvis du har andre grøntsager i køleskabet, kan de også bruges – eksempelvis squash, peberfrugt eller løg.
Artiklen er baseret på informationer fra Frukt.no.
Læs også: Frisk forårssalat med grillede asparges, jordbær og citrusdressing