Rækkefølgen på indtagelsen af mad påvirker din sundhed

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Et voksende antal eksperter peger på en simpel vane, der kan have stor betydning for både energi, vægt og blodsukker.

Du har sikkert hørt om kalorietælling, lavkulhydratkost og intermittent fasting.

Men nu er det ikke længere hvad du spiser, der stjæler opmærksomheden – det er hvordan og især i hvilken rækkefølge.

sociale medier går videoerne viralt, og eksperter begynder at nikke anerkendende.

En ny måde at spise på sniger sig ind i hverdagen hos alt fra eliteatleter til travle småbørnsforældre.

Læs også: 13-årig dreng død efter at have spist rå kopnudler

Tendensen kaldes for “næringsstofsekvensering”, og den bygger på noget så simpelt som rækkefølgen af det, som du spiser på tallerkenen.

Ideen er, at du starter med fiberrige grøntsager, fortsætter med proteiner og sunde fedtstoffer og afslutter med stivelsesholdige kulhydrater.

Men hvorfor skulle det gøre en forskel?

Mere end bare sund fornuft

Flere studier har dokumenteret, at denne metode kan føre til mindre udsving i blodsukkeret og længerevarende mæthedsfornemmelse.

Læs også: Disse 4 madvarer bliver i din krop i dagevis

Det betyder ikke kun færre cravings og mindre behov for mellemmåltider – det kan også gavne personer med diabetes og lavt blodsukker efter måltider.

Derudover viser forskning, at ældre voksne, som spiser grøntsager først, bevarer bedre funktionsevne i hverdagen.

Og helt almindelige mennesker rapporterer færre “mad-komaer” efter måltider og større mentalt overskud.

Så enkelt kan det være

Metoden kræver hverken fancy superfoods eller strikse regler. Det handler i bund og grund bare om at bytte rundt på det, som du allerede spiser.

Læs også: Ekstra jomfruolivenolie topper listen over sunde fedtstoffer – her er hvorfor

En salat før pastaen. En håndfuld grøntsagsstænger før frikadellen. Et glas vand før du går i gang.

Det lyder måske som små ændringer, men de kan gøre en mærkbar forskel – ikke kun for dit helbred, men også for dit energiniveau og fokus.

Artiklen er baseret på informationer fra National Geographic.

Læs også: Din mikroovn er fyldt med bakterier, viser studie

Andre Artikler

13-årig dreng død efter at have spist rå kopnudler

En 13-årigs død får eksperter til at advare mod den populære trend.

Disse 4 madvarer bliver i din krop i dagevis

Du kender måske følelsen. Du har spist et solidt måltid, og flere timer senere sidder det stadig tungt i maven.

Denne udbredte medicin kan være skyld i, at du ældes hurtigere

En ny undersøgelse retter fokus mod en udbredt medicintype, som millioner af ældre tager dagligt, og som kan få dem til at ældes hurtigere, end de ellers ville.

Ekstra jomfruolivenolie topper listen over sunde fedtstoffer – her er hvorfor

Ekstra jomfruolivenolie er kendt for sin rige smag og sine mange sundhedsfordele, men hvordan adskiller den sig egentlig...

13-årig dreng død efter at have spist rå kopnudler

En 13-årigs død får eksperter til at advare mod den populære trend.

Disse 4 madvarer bliver i din krop i dagevis

Du kender måske følelsen. Du har spist et solidt måltid, og flere timer senere sidder det stadig tungt i maven.

Denne udbredte medicin kan være skyld i, at du ældes hurtigere

En ny undersøgelse retter fokus mod en udbredt medicintype, som millioner af ældre tager dagligt, og som kan få dem til at ældes hurtigere, end de ellers ville.