Rækkefølgen på indtagelsen af mad påvirker din sundhed

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Et voksende antal eksperter peger på en simpel vane, der kan have stor betydning for både energi, vægt og blodsukker.

Du har sikkert hørt om kalorietælling, lavkulhydratkost og intermittent fasting.

Men nu er det ikke længere hvad du spiser, der stjæler opmærksomheden – det er hvordan og især i hvilken rækkefølge.

sociale medier går videoerne viralt, og eksperter begynder at nikke anerkendende.

En ny måde at spise på sniger sig ind i hverdagen hos alt fra eliteatleter til travle småbørnsforældre.

Læs også: Er græsk yoghurt eller kefir bedst for fordøjelsen?

Tendensen kaldes for “næringsstofsekvensering”, og den bygger på noget så simpelt som rækkefølgen af det, som du spiser på tallerkenen.

Ideen er, at du starter med fiberrige grøntsager, fortsætter med proteiner og sunde fedtstoffer og afslutter med stivelsesholdige kulhydrater.

Men hvorfor skulle det gøre en forskel?

Mere end bare sund fornuft

Flere studier har dokumenteret, at denne metode kan føre til mindre udsving i blodsukkeret og længerevarende mæthedsfornemmelse.

Læs også: Skal æg stå på køl? Eksperternes svar vil overraske dig

Det betyder ikke kun færre cravings og mindre behov for mellemmåltider – det kan også gavne personer med diabetes og lavt blodsukker efter måltider.

Derudover viser forskning, at ældre voksne, som spiser grøntsager først, bevarer bedre funktionsevne i hverdagen.

Og helt almindelige mennesker rapporterer færre “mad-komaer” efter måltider og større mentalt overskud.

Så enkelt kan det være

Metoden kræver hverken fancy superfoods eller strikse regler. Det handler i bund og grund bare om at bytte rundt på det, som du allerede spiser.

Læs også: Få endnu mere omega-3 med disse alternativer til laks

En salat før pastaen. En håndfuld grøntsagsstænger før frikadellen. Et glas vand før du går i gang.

Det lyder måske som små ændringer, men de kan gøre en mærkbar forskel – ikke kun for dit helbred, men også for dit energiniveau og fokus.

Artiklen er baseret på informationer fra National Geographic.

Læs også: Forskere afslører: Derfor virker dine tømmermænds-tricks ikke

Andre Artikler

Er du mand eller kvinde? Sådan viser Alzheimers sig forskelligt

En ny undersøgelse af over 6.000 patienter med Alzheimers afslører, at mænd og kvinder ikke alene har forskellige...

Er græsk yoghurt eller kefir bedst for fordøjelsen?

Begge produkter er populære fermenterede mejeriprodukter, men de adskiller sig markant i både konsistens og næringsprofil.Her får...

Skal æg stå på køl? Eksperternes svar vil overraske dig

Du opbevarer dem sikkert helt som du plejer. Måske i æggebakken fra supermarkedet. Måske direkte i køleskabets lille...

Få endnu mere omega-3 med disse alternativer til laks

Du tænker måske, at laks er den bedste kilde til omega-3? Men der findes flere fødevarer, som indeholder...

Er du mand eller kvinde? Sådan viser Alzheimers sig forskelligt

En ny undersøgelse af over 6.000 patienter med Alzheimers afslører, at mænd og kvinder ikke alene har forskellige...

Er græsk yoghurt eller kefir bedst for fordøjelsen?

Begge produkter er populære fermenterede mejeriprodukter, men de adskiller sig markant i både konsistens og næringsprofil.Her får...

Skal æg stå på køl? Eksperternes svar vil overraske dig

Du opbevarer dem sikkert helt som du plejer. Måske i æggebakken fra supermarkedet. Måske direkte i køleskabets lille...