Sådan laver du den virale Dubai-chokolade i en sund version

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Denne Dubai-inspirerede chokoladeopskrift kombinerer sundhed og luksus på den mest delikate måde!

Dubai chokoladebaren har taget nettet med storm – og det forstår vi godt! Den kombinerer en sprød chokoladeskal med cremet pistacie og knasende kadayif.

Men den traditionelle opskrift er fyldt med sukker og mættet fedt, så vi har skabt en sundere version uden at gå på kompromis med smagen.

Ingredienser

1 chokoladebar.

Chokoladeskal

  • 300 g mørk chokolade (min. 75% kakao)
  • 1 tsk kokosolie (for ekstra glans og blødhed)

Pistaciecreme

  • 150 g usaltede pistacienødder
  • 2 spsk mandelmælk (eller anden plantebaseret mælk)
  • 1 spsk ahornsirup eller dadelsirup
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 knivspids havsalt

Sprød kadayif-erstatning

  • 75 g fuldkornsrisflager eller groft knuste havregryn
  • 1 tsk kokosolie
  • ½ tsk kanel

Fremgangsmåde

1. Lav den sprøde base

I den traditionelle opskrift steges kadayif-dejen i smør, men vi laver en sundere version:

Læs også: Så mange danskere siger nej til alkohol, før de fylder 18 år

  • Varm en pande op med 1 tsk kokosolie.
  • Rist fuldkornsrisflager eller havregryn sammen med kanel i ca. 5 minutter, til de er sprøde.
  • Sæt dem til side og lad dem køle af.

2. Lav pistaciecremen

  • Blend pistacienødderne, til de bliver en fin mel.
  • Tilsæt mandelmælk, ahornsirup, vanilje og en knivspids havsalt.
  • Blend videre, indtil du får en cremet konsistens. Justér med mere væske, hvis det er nødvendigt.

3. Smelt chokoladen

  • Hak chokoladen groft og smelt den over et vandbad sammen med kokosolie.
  • Rør godt rundt, indtil chokoladen er glat og blank.

4. Form chokoladeskallen

  • Hæld et tyndt lag smeltet chokolade i en chokoladeform.
  • Bank formen let for at fjerne luftbobler.
  • Vend formen på hovedet og lad overskydende chokolade løbe tilbage i skålen.
  • Sæt formen på køl i cirka 10 minutter, eller indtil den er fast.

5. Tilføj fyldet

  • Bland den sprøde base med pistaciecremen og fordel blandingen i chokoladeformene.
  • Sæt dem på køl igen i 10 minutter.

6. Luk chokoladebaren

  • Hæld resten af den smeltede chokolade over fyldet og skrab overskydende chokolade af.
  • Stil chokoladeformene på køl, indtil chokoladen er helt størknet.
  • Vrid forsigtigt formen og vend chokoladebarerne ud.

Læs også: Læge advarer: Denne populære drik skal du undgå i sommervarmen

Andre Artikler

Du MÅ prøve denne sommersalat med kirsebær, bacon og feta!

Glem alt om triste salater! Her får du opskriften på en frisk og sprød sommersalat.

Så mange danskere siger nej til alkohol, før de fylder 18 år

En undersøgelse viser en ny tendens i befolkning, når det angår alkohol.

Læge advarer: Denne populære drik skal du undgå i sommervarmen

Sommeren skulle være afslappende, men mange får det fysisk dårligt i varmen uden at forstå hvorfor. Det handler ikke kun om solen – men om, hvad du hælder i glasset.

Her er det bedste tidspunkt at tage dine vitaminer på

Mange tager kosttilskud uden at tænke over tidspunktet – men det kan have stor betydning for, hvor godt...

Du MÅ prøve denne sommersalat med kirsebær, bacon og feta!

Glem alt om triste salater! Her får du opskriften på en frisk og sprød sommersalat.

Så mange danskere siger nej til alkohol, før de fylder 18 år

En undersøgelse viser en ny tendens i befolkning, når det angår alkohol.

Læge advarer: Denne populære drik skal du undgå i sommervarmen

Sommeren skulle være afslappende, men mange får det fysisk dårligt i varmen uden at forstå hvorfor. Det handler ikke kun om solen – men om, hvad du hælder i glasset.