Gurkemeje, også kaldet det gyldne krydderi, har været brugt medicinsk i tusinder af år og menes at have en lang række sundhedsmæssige fordele.
Her er nogle nemme opskrifter, der hjælper dig med at få mere gurkemeje ind i din kost.
Hvad er gurkemeje?

Gurkemeje er let at bruge i både mad og drikke, da den er alsidig.
Udover at støtte fordøjelsen har gurkemeje ifølge National Library of Medicine antibakterielle, antivirale, antiinflammatoriske, antioxidative og hjertesunde egenskaber.
Læs også: Sorte ris kan være nøglen til sundere plantebaserede måltider
Gurkemeje “Golden Milk” latte

Denne klassiske drik stammer fra ayurvedisk tradition og kombinerer mælk, gurkemeje, kanel og honning.
For at få mest muligt ud af gurkemejens aktive stof, curcumin, anbefales det at bruge fuldfed mælk, da stoffet optages bedst sammen med fedt.
Gurkemeje chai latte

En aromatisk chai-te med sort te, ingefær, kardemomme, kanel, fennikel, peber og nelliker danner basen for denne cremede latte.
Tilsæt kokosmælk og gurkemeje for en gylden farve og blød tekstur. Kan nydes både varm og kold.
Læs også: Slip af med muskelspændinger naturligt og effektivt
Superfood-shake

Las en næringsrig shake, hvor avocado og kokosmælk danner en cremet base.
Tilsæt gurkemeje, ingefær og citron, da de giver friskhed og bidrager til fordøjelsen. For en lettere version kan du bruge fedtfattig mælk i stedet for kokosmælk.
Mango-gurkemeje-tonic med hørfrø

En let og sommerlig tonic, der kombinerer mangoens sødme med gurkemejens krydrede noter.
Mango indeholder masser af næringsstoffer og dækker næsten 67 % af det daglige C-vitaminbehov i blot én kop.
Læs også: Ny forskning: Middelhavskosten kan sænke blodtrykket – selv hos risikogrupper
Gurkemejerejer med kål-mangosalat

En farverig ret med grillede rejer, sprød grønkål og sød mango.
Dressing med gurkemeje, spidskommen og lime giver friskhed og dybde i smagen, mens ingredienserne bidrager med både protein og vitaminer.
Kyllingesuppe med gurkemeje og tahin

En hurtig og varmende suppe, klar på lidt over en halv time.
Kombinationen af løg, gulerod, spinat, gurkemeje, ingefær, koriander og kanel giver en rig og aromatisk smag, perfekt til efterår og vinter.
Læs også: Alt virkede normalt, indtil moren i chok hentede sin 7-årig datter efter legeaftalen
Onepot kylling med gurkemejeris og squash

En praktisk og nærende ret, der laves i én pande og er klar på under en time.
Kylling, fuldkornsris og squash absorberer smagen fra løg, hvidløg og gurkemeje. Tilsæt ekstra bouillon for at lave den som suppe.
Kikærte- og gurkemeje-risbowls

Disse farverige bowls byder på 13 gram plantebaseret protein pr. portion.
Kikærter, gurkemeje og spidskommen giver smag og næring, mens syltede rødløg tilfører frisk syrlighed.
Læs også: Ernæringsbiolog: Stop med at købe denne frugt nu!
For en mere intens smag kan løgene trække i køleskabet et par timer.
Gurkemeje-røræg

Røræg får et sundt løft i denne opskrift, hvor gurkemeje tilføjer både farve og ekstra næring.
De kan spises alene, som eftermiddagsmad eller indgå i en wrap eller sandwich. Opskriften er desuden keto-venlig.
Gurkemejens sundhedsfordele

Gurkemeje indeholder det aktive stof curcumin, som har stærke antiinflammatoriske og antioxidative egenskaber.
Det kan støtte fordøjelsen, styrke immunforsvaret, forbedre hjerte- og hjernefunktion samt beskytte cellerne mod skader.
Regelmæssigt indtag kan bidrage til en generel bedre sundhed.
Kilder: Healthline.com