Den perfekte vegetariske one-pot

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Leder du efter en sund, lækker og nem ret, der ikke kræver et bjerg af opvask? Denne vegetariske one-pot er løsningen!

Det behøver hverken at være kompliceret eller tidskærvende at lave aftensmad.

Denne vegetariske one-pot er den perfekte kombination af sundhed, smag og bekvemmelighed.

Med blot en gryde kan du skabe et farverigt måltid, der ikke bare mætter, men også sprudler af næring og velvære.

One-pot med quinoa, kikærter og grøntsager

4 personer.

Læs også: Denne hjemmelavede berliner döner smager bedre end den fra grillen – og så er den sund!

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, hakket
  • 2 gulerødder, skåret i skiver
  • 1 rød peberfrugt, ternet
  • 1 squash, halveret og skåret i skiver
  • 150 g grønne bønner (friske eller frosne)
  • 1 dåse hakkede tomater (400 g)
  • 1 dåse kikærter (240 g drænet vægt)
  • 150 g quinoa eller bulgur
  • 700 ml grøntsagsbouillon
  • 2 tsk røget paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk chiliflager (valgfrit, hvis du vil have lidt varme)
  • Salt og peber efter smag
  • Frisk persille eller koriander
  • Et skvæt citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Varm olivenolie op i en stor gryde ved middel varme.
  2. Tilsæt løg og hvidløg, og svits dem i et par minutter, indtil de bliver bløde og let gyldne.
  3. Kom gulerødder, rød peberfrugt, squash og grønne bønner i gryden.
  4. Steg det hele i 5-7 minutter, så grøntsagerne begynder at tage farve og blive let møre.
  5. Drys krydderier (røget paprika, spidskommen, oregano og evt. chiliflager) over grøntsagerne, og rør godt rundt.
  6. Hæld de hakkede tomater og grøntsagsbouillon i gryden, og bland det hele sammen.
  7. Skyl quinoaen grundigt under koldt vand for at fjerne bitterheden.
  8. Tilsæt quinoaen og kikærterne til gryden, og sørg for, at quinoaen er helt dækket af væske.
  9. Skru ned for varmen, og lad retten småkoge under låg i 20-25 minutter.
  10. Rør indimellem for at sikre, at quinoaen ikke brænder fast.
  11. Smag til med salt og peber, når retten er færdig.
  12. Server retten direkte fra gryden.
  13. Top med friskhakket persille eller koriander og et lille skvæt citronsaft for ekstra friskhed.

Læs også: Denne sprøde wok med hvidkål redder din aftensmad

Andre Artikler

De 9 bedste hunderacer for seniorer – find din nye firbenede ven

Drømmer du om en trofast følgesvend, der giver dig glæde, motion og selskab? Hvis du er senior og...

Forskere advarer: disse almindelige øjenprodukter kan skade dit syn

De fleste tror, øjendråber er harmløse – men nye fund viser, at de kan skade dine øjne mere, end de hjælper.

En ny dansk metode kan vende kampen mod en af de farligste infektioner

Nu har danske forskere udviklet en banebrydende metode, der kan identificere de farlige bakterier i blodet meget hurtigere end før.

Sådan forebygger du tilstoppede blodkar i hjernen – og mindsker din risiko for slagtilfælde

En stille opbygning af plak i blodkarrene, der fører blod til hjernen, kan føre til alvorlige konsekvenser som...

De 9 bedste hunderacer for seniorer – find din nye firbenede ven

Drømmer du om en trofast følgesvend, der giver dig glæde, motion og selskab? Hvis du er senior og...

Forskere advarer: disse almindelige øjenprodukter kan skade dit syn

De fleste tror, øjendråber er harmløse – men nye fund viser, at de kan skade dine øjne mere, end de hjælper.

En ny dansk metode kan vende kampen mod en af de farligste infektioner

Nu har danske forskere udviklet en banebrydende metode, der kan identificere de farlige bakterier i blodet meget hurtigere end før.