Når solen bager, og grillen tændes, leder vi ofte efter det næste store grønne tilbehør, der både er hurtigt, lækkert og anderledes.
Glem grillede squash og peberfrugter – nykål har meldt sig på banen med sin sprøde sødme og bløde struktur.
Kombinationen af saftig grillet kål, cremet pesto, salt parmesan og nøddeagtige pinjekerner er alt, hvad du har brug for, når du vil imponere gæsterne eller bare opgradere din egen grilltallerken.
Grillet nykål
Opskriften er til 4 personer.
Læs også: Prøv en lækker vandmelonssandwich i dag og drop brødet
Ingredienser
- 1 nykål
- 4 spsk pesto (gerne hjemmelavet)
- 4 spsk pinjekerner
- 2 spsk revet parmesan
- 4 spsk olie (olivenolie anbefales)
- 1 tsk salt
- Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær nykålen i fire tykke skiver på tværs, så hver skive holder sammen ved stokken.
- Læg skiverne i en stor skål og vend dem med olie, salt og peber. Har du ikke en skål, kan du også pensle eller gnide dem med olien direkte på en tallerken.
- Forvarm grillen til medium varme.
- Læg nykålsskiverne på grillen med en af indersiderne nedad. Grill i cirka 3 minutter, til overfladen får tydelige grillmærker og er brunet godt.
- Vend skiverne og grill den anden inderside i yderligere et par minutter.
- Til sidst lægges nykålen med “ryggen” nedad (yderbladene nedad), og grilles i cirka 5 minutter. Hvis yderbladene bliver for mørke, kan de fjernes før servering.
- Anret skiverne på et fad eller tallerkener. Top med pesto, drys med parmesan og drys de ristede pinjekerner over.
Tip: Server retten med en frisk kartoffelsalat og sæsonens sprøde grøntsager for en komplet og grøn grilltallerken.
Artiklen er baseret på informationer fra Frukt.no.
Læs også: Du laver salat forkert, hvis du ikke har prøvet denne kombi