Denne sunde tzatziki smager af ferie i Grækenland – bare uden ekstra kalorier

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Drømmer du om sol, hav og græske delikatesser? Så kan du få en smagsprøve på ferien allerede nu med denne lette og sunde opskrift på tzatziki.

Når sommeren nærmer sig, og ferietankerne kredser om det azurblå Hav, hvide landsbyer og duften af sommer i den lune aftenluft, er det oplagt at bringe lidt af Grækenland ind i dit eget køkken.

Og hvad er mere græsk end den klassiske tzatziki?

Tzatziki er en frisk og cremet yoghurtdip, som passer perfekt til både kød, fisk, grøntsager og brød – især når det er varmt udenfor.

Den originale version indeholder ofte en hel del fedme, men med et par små justeringer kan du sagtens nyde en lettere og sundere variant uden at gå på kompromis med smagen.

Læs også: Sorte halloween-burgerboller - uhyggeligt lækre

Sund tzatziki

Opskriften er til 4 personer.

Ingredienser

  • 2 dl græsk yoghurt 2% (alternativt 0,1% for ekstra let version)
  • ½ agurk
  • 1-2 fed hvidløg (efter smag)
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 tsk æblecidereddike (valgfrit, giver lidt ekstra syre)
  • Frisk dild eller mynte (kan udelades, men løfter smagen)
  • Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Riv agurken groft, og læg det revne agurkekød i en sigte eller et rent viskestykke.
  2. Drys lidt salt over, og lad det trække i cirka 10 minutter. Det hjælper med at trække væsken ud.
  3. Pres agurken fri for væde – jo tørrere, jo bedre bliver konsistensen.
  4. Hak hvidløget fint, eller pres det i en hvidløgspresser. Juster mængden efter hvor kraftig en smag, som du ønsker.
  5. Rør yoghurten sammen med hvidløg, citronsaft, olivenolie og (hvis ønsket) æblecidereddike i en skål.
  6. Tilsæt den revne agurk, og vend det hele godt sammen.
  7. Smag til med salt og peber – og evt. hakket frisk dild eller mynte for en ekstra aromatisk smag.
  8. Lad tzatzikien hvile på køl i minimum 30 minutter, så smagene kan udvikle sig.

Gode tips til servering

  • Server som dip til grøntsagsstænger eller rugbrødschips.
  • Brug som dressing i en salat med tomater, rødløg og feta.
  • Perfekt til grillretter – især kylling, laks eller grillede auberginer.
  • Brug som smørelse i en wrap eller pitabrød fyldt med friske grøntsager og grillet kød.

Læs også: Sådan laver du kinakål i tomatsauce, der smelter i munden

Andre Artikler

Forskere finder ny metode til at bekæmpe tuberkulose

Selv efter årtier med forskning er tuberkulose stadig en af verdens mest dødelige infektionssygdomme. Nu mener forskere, at...

Syv studerende holdt sig vågne i 60 timer – her er resultaterne

I 1925 satte syv studerende fra George Washington University sig for at bevise, at søvn var spild af...

Forskning viser: Daglige gåture kan udsætte alzheimer i op til syv år

Et nyt studie fra hospitalet Mass General Brigham i Boston viser, at daglige gåture kan være et af...

Spis dig til mindre inflammation med disse smagfulde krydderier

Det er en vigtig del af et sundt liv at få antiinflammatoriske fødevarer ind i kosten. Det gælder...

Forskere finder ny metode til at bekæmpe tuberkulose

Selv efter årtier med forskning er tuberkulose stadig en af verdens mest dødelige infektionssygdomme. Nu mener forskere, at...

Syv studerende holdt sig vågne i 60 timer – her er resultaterne

I 1925 satte syv studerende fra George Washington University sig for at bevise, at søvn var spild af...

Forskning viser: Daglige gåture kan udsætte alzheimer i op til syv år

Et nyt studie fra hospitalet Mass General Brigham i Boston viser, at daglige gåture kan være et af...