Fra skraldespanden til dessertbordet: Sprøde og krydrede mandelskaller

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Smid ikke dine mandelskaller ud! Med denne enkle opskrift forvandler du dem til knasende lækkerier, der kan løfte julens desserter til nye højder.

Julen handler om forkælelse og kan til tider ende i overforbrug, men man behøver ikke at glemme bæredygtigheden. Med denne opskrift på sprøde mandelskaller kan du kombinere begge dele. Mandelskaller, som ofte ender i skraldespanden, kan faktisk omdannes til en uimodståelig topping til risalamande, is eller kager.

Ingredienser

  • 2 håndfulde mandelskaller
  • 2 dl kirsebærsaft
  • 1 dl sukker
  • 1 stjerneanis
  • 5 nelliker
  • 5 kardemommekapsler

LÆS OGSÅ: Sund konfekt: Smag på julen uden dårlig samvittighed

Fremgangsmåde

  1. Kom mandelskaller, kirsebærsaft, sukker og krydderier i en gryde. Kog op, og lad skallerne simre i lagen i 10 minutter.
  2. Tag skallerne op med en hulske og fordel dem på silikoneplader eller bagepapir.
  3. Tør skallerne i ovnen på varmluft ved 40-50 grader i ca. 2 timer.
  4. Dyp dem forsigtigt i lagen igen, og tør dem yderligere i 4-6 timer, indtil de er helt sprøde.

TIP: Prøv også at eksperimentere med krydderier og frugtsaft for at skabe en smag, der passer til sæsonen.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli.

Læs også: Denne naturlige morgendrik renser kroppen og booster din hud

LÆS OGSÅ: Julesmåkager du kan nyde med god samvittighed

LÆS OGSÅ: Få frugtens sunde vitaminer om vinteren i denne lækre vinterfrugtsalat

Læs også: Chiafrø i pandekager? Det vil ændre din morgenmad for altid

Andre Artikler

Tegnene på kræft, du aldrig bør ignorere

De fleste sygdomstegn skyldes heldigvis noget harmløst. Men der er visse symptomer, der kan være kroppens advarselslamper. Her...

Disse simple øvelser kan gøre dine hofter 10 år yngre

Vores moderne livsstil gør hofterne stive og ufleksible, hvilket kan føre til smerter og begrænset bevægelighed. Men med...

Kan stærk mad gavne din tarm – eller gøre skade? Her er hvad forskningen siger

Capsaicin – det stof, der giver chili sin brændende smag – påvirker langt mere end bare dine smagsløg....

Forskere forbinder denne blodtype med øget risiko for slagtilfælde

Ny forskning afslører, at din blodtype kan have betydning for risikoen for slagtilfælde før du fylder 60.

Tegnene på kræft, du aldrig bør ignorere

De fleste sygdomstegn skyldes heldigvis noget harmløst. Men der er visse symptomer, der kan være kroppens advarselslamper. Her...

Disse simple øvelser kan gøre dine hofter 10 år yngre

Vores moderne livsstil gør hofterne stive og ufleksible, hvilket kan føre til smerter og begrænset bevægelighed. Men med...

Kan stærk mad gavne din tarm – eller gøre skade? Her er hvad forskningen siger

Capsaicin – det stof, der giver chili sin brændende smag – påvirker langt mere end bare dine smagsløg....