Overraskende sund og lækker kage med rodfrugter

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Rodfrugter er ikke kun til salater og gryderetter – de kan også bruges i lækre kager! Så hvorfor ikke prøve en rodfrugtkage, der både stiller den søde tand og giver et boost til kroppen?

Mæthed
Rodfrugter er fyldt med fibre, hvilket gør dem ideelle til at holde dig mæt i længere tid. De kulhydrater, som rodfrugterne indeholder, bliver nemlig nedbrudt langsommere, hvilket betyder, at blodsukkeret stabiliseres, og man får en mere langvarig mæthedsfornemmelse. Derudover er rodfrugterne ofte mere faste og kræver derfor mere tygning, hvilket også bidrager til følelsen af mæthed.

Udover at være mættende er rodfrugterne også rige på vitaminer og mineraler. De er en næringsrig fødevare, der hjælper med at holde kroppen sund, især i de kolde måneder, hvor vi har brug for ekstra energi og næring. Og nu kan du endda bruge dem i en lækker kage!

Rodfrugtkage med lækker frosting

Ingredienser

Læs også: Derfor koger professionelle aldrig kartofler uden denne ene ingrediens

  • 250 g gulerødder
  • 200 g gule rødbeder
  • 3 æg
  • 225 g sukker
  • 1½ dl smagsneutral olie
  • 300 g mel
  • 2½ tsk bagepulver
  • 3 tsk kanel
  • 75 g pekannødder eller valnødder
  • 75 g hasselnødder

Frosting og pynt:

  • 100 g blødt smør
  • 100 g flødeost
  • 200 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g pekannødder eller valnødder

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 180 °C.
  2. Skræl og riv gulerødder og gule rødbeder.
  3. Pisk æg og sukker, til det bliver hvidt og skummende.
  4. Tilsæt olie, mel, bagepulver, kanel og de revne rodfrugter, og rør dejen godt sammen.
  5. Hak nødderne groft og vend dem i dejen. Hæld dejen i en springform (ca. 22 cm i diameter) beklædt med bagepapir.
  6. Bag kagen i ca. 40 minutter. Test med en bagenål, om den er gennembagt.
  7. Lad kagen køle af på en bagerist.
  8. Rør smør, flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen til frosting, og smør den ud over den afkølede kage.
  9. Pynt med hele pekan- eller valnødder.

Du kan vælge at undlade frostingen, hvis du vil undgå de ekstra kalorier.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli, DR, Femina og bogen “Vild med rødder” af Marie Melchior.

Læs også: Kun 2 ingredienser: Lav dine egne sprøde bananchips derhjemme

Læs også: Grøn power bowl med quinoa, laks og tahindressing

Andre Artikler

Drop skyldfølelsen: Derfor er det helt okay at afslutte et forhold

Det er aldrig let at afslutte et forhold, især når du stadig holder af personen.Men nogle gange...

5 advarselstegn på tarmkræft, du ikke må ignorere

Tarmkræft er en af de mest dødelige kræftformer, netop fordi symptomerne ofte ligner almindelige hverdagsgener.Mange overser de...

Derfor koger professionelle aldrig kartofler uden denne ene ingrediens

Du tror måske, du har styr på at koge kartofler – men en enkelt ingrediens kan ændre alt.

Hun døde i 11 minutter – det hun så på den anden side, vil give dig kuldegysninger

Hendes beretning vil få dig til at stille spørgsmål ved alt, som du tror, at du ved om livet og døden.

Drop skyldfølelsen: Derfor er det helt okay at afslutte et forhold

Det er aldrig let at afslutte et forhold, især når du stadig holder af personen.Men nogle gange...

5 advarselstegn på tarmkræft, du ikke må ignorere

Tarmkræft er en af de mest dødelige kræftformer, netop fordi symptomerne ofte ligner almindelige hverdagsgener.Mange overser de...

Derfor koger professionelle aldrig kartofler uden denne ene ingrediens

Du tror måske, du har styr på at koge kartofler – men en enkelt ingrediens kan ændre alt.