Overraskende sund og lækker kage med rodfrugter

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Rodfrugter er ikke kun til salater og gryderetter – de kan også bruges i lækre kager! Så hvorfor ikke prøve en rodfrugtkage, der både stiller den søde tand og giver et boost til kroppen?

Mæthed
Rodfrugter er fyldt med fibre, hvilket gør dem ideelle til at holde dig mæt i længere tid. De kulhydrater, som rodfrugterne indeholder, bliver nemlig nedbrudt langsommere, hvilket betyder, at blodsukkeret stabiliseres, og man får en mere langvarig mæthedsfornemmelse. Derudover er rodfrugterne ofte mere faste og kræver derfor mere tygning, hvilket også bidrager til følelsen af mæthed.

Udover at være mættende er rodfrugterne også rige på vitaminer og mineraler. De er en næringsrig fødevare, der hjælper med at holde kroppen sund, især i de kolde måneder, hvor vi har brug for ekstra energi og næring. Og nu kan du endda bruge dem i en lækker kage!

Rodfrugtkage med lækker frosting

Ingredienser

Læs også: Citron-passion cheesecake med hvid chokolade – den perfekte påskedessert

  • 250 g gulerødder
  • 200 g gule rødbeder
  • 3 æg
  • 225 g sukker
  • 1½ dl smagsneutral olie
  • 300 g mel
  • 2½ tsk bagepulver
  • 3 tsk kanel
  • 75 g pekannødder eller valnødder
  • 75 g hasselnødder

Frosting og pynt:

  • 100 g blødt smør
  • 100 g flødeost
  • 200 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g pekannødder eller valnødder

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 180 °C.
  2. Skræl og riv gulerødder og gule rødbeder.
  3. Pisk æg og sukker, til det bliver hvidt og skummende.
  4. Tilsæt olie, mel, bagepulver, kanel og de revne rodfrugter, og rør dejen godt sammen.
  5. Hak nødderne groft og vend dem i dejen. Hæld dejen i en springform (ca. 22 cm i diameter) beklædt med bagepapir.
  6. Bag kagen i ca. 40 minutter. Test med en bagenål, om den er gennembagt.
  7. Lad kagen køle af på en bagerist.
  8. Rør smør, flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen til frosting, og smør den ud over den afkølede kage.
  9. Pynt med hele pekan- eller valnødder.

Du kan vælge at undlade frostingen, hvis du vil undgå de ekstra kalorier.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli, DR, Femina og bogen “Vild med rødder” af Marie Melchior.

Læs også: Forårsfrisk aftensmad: Lun quinoasalat med grillede grøntsager og cremet urtedressing

Læs også: Boost dit immunforsvar: Lav det perfekte ingefær og gurkemeje shot

Andre Artikler

Sådan håndterer du slidgigt – hvad du selv kan gøre for at mindske smerterne

Slidgigt rammer mange af os på et tidspunkt i livet, men heldigvis er der måder at håndtere sygdommen...

Miljøstyrelsen advarer: Din babys hudplejeprodukter kan give fødevareallergi!

Hvad nu hvis de cremer og olier, du troede var milde og plejende, i virkeligheden kan gøre dit barn allergisk over for visse fødevarer?

Din biologiske alder afslører mere, end du tror

Selvom dit pas siger én alder, kan din krop fortælle en helt anden historie. Din biologiske alder afhænger...

Pollensæsonen er i gang – og det kan blive en lang kamp for allergikere

Nysen, kløende øjne og evigt rendende næse – lyder det bekendt?

Sådan håndterer du slidgigt – hvad du selv kan gøre for at mindske smerterne

Slidgigt rammer mange af os på et tidspunkt i livet, men heldigvis er der måder at håndtere sygdommen...

Miljøstyrelsen advarer: Din babys hudplejeprodukter kan give fødevareallergi!

Hvad nu hvis de cremer og olier, du troede var milde og plejende, i virkeligheden kan gøre dit barn allergisk over for visse fødevarer?

Din biologiske alder afslører mere, end du tror

Selvom dit pas siger én alder, kan din krop fortælle en helt anden historie. Din biologiske alder afhænger...