En ren sundhedsbombe
Knoldselleri er fyldt med næringsstoffer, der gør den til en sand super rodfrugt. Den er spækket med fibre, som er vigtige for din fordøjelse, og C-vitamin og B₆-vitamin, der styrker immunforsvaret og kroppens stofskifte. Og det stopper ikke her – knoldselleri er også rig på magnesium, mangan, fosfor og kalium, som er afgørende for blandt andet både brusk, led og knogler. Kort sagt er knoldselleri et fantastisk valg, hvis du vil gøre noget godt for både din krop og dit velvære.
Vegetarfrikadeller med knoldselleri
4 personer
Opskriften giver cirka 15 stk.
Læs også: Det er bælgfrugternes dag! Prøv denne lækre og sunde bælgfrugtsalat
Ingredienser
- 1 knoldselleri, ca. 250 g
- 1 stor gulerod
- 2-3 rødløg
- 1-2 fed hvidløg
- 75 g puylinser (150 g kogte)
- 1 lille chili
- 1 tsk miso
- 3 æg eller æggeerstatning
- 1 spsk loppefrøskaller (Skallin eller Husk)
- 1-2 dl havregryn, evt. glutenfri
- 2-3 spsk rismel
- 1 spsk blandede hakkede krydderurter (f.eks. persille, oregano, timian)
- Uraffineret salt og friskkværnet peber
- Ekstra jomfruolivenolie til stegning
Fremgangsmåde:
- Skræl knoldselleri og gulerod og riv begge dele fint.
- Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint.
- Skyl og kog linserne efter anvisning på pakken.
- Bland alle grøntsager og linser med de øvrige ingredienser, undtagen olien.
- Lad farsen hvile i mindst 15 minutter.
- Form farsen til små frikadeller og brun dem på panden i olivenolie.
- Steg frikadellerne færdige ved jævn varme i 7 minutter på hver side, eller bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 15 minutter.
De kan fryses ned, så du altid har en hurtig og nærende ret klar.
Artiklen er baseret på informationer fra Naturli og Femina.
Læs også: Ovnbagt sej med grøntsager – nem og sund hverdagsmad
Læs også: Cremet broccolisuppe med kokos og sprød halloumi – den perfekte vintervarmer