Skyd det sunde år i gang med denne lækre vegetariske Shepherd’s pie

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Har du besluttet dig for at prøve kræfter med vegetarisk mad i januar? Så skal du prøve denne opskrift på vegetarisk shepherd’s pie. Den smager himmelsk!

Spis grønnere i januar

Januar er kendt som måneden for nye begyndelser, og mange vælger at starte året med sundere vaner.

Et populært nytårsforsæt er at spise mere plantebaseret – og det er der mange gode grunde til!

Vegetarisk mad er ikke kun godt for kroppen, men også for miljøet.

Med denne opskrift på vegetarisk Shepherd’s pie får du en smagfuld, sund og nem ret, der beviser, at grøntsager sagtens kan være hovedpersonen på middagsbordet.

Læs også: Grøntsagsmuffins: Den nye favorit hele familien elsker

Vegetarisk Shepherd’s pie

4 personer.

Ingredienser

Til kartoffelmosen:

  • 600 g kartofler
  • 200 g knoldselleri (3 skiver)
  • 1 dl mælk
  • 1 æggeblomme
  • ¼ tsk revet muskatnød

Til grøntsagssaucen:

  • 2 spsk solsikkeolie
  • 1 løg, finthakket
  • 100 g svampe, skåret i tern
  • 1 gulerod, skåret i tern
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • ½ squash, skåret i tern
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 laurbærblade
  • 2 spsk frisk timian, hakket
  • 100 g sorte bønner (fra dåse)
  • 2 spsk persille, hakket
  • ¼ tsk peber

Fremgangsmåde

Kartoffelmosen:

Læs også: Lasagne uden pasta – sundt twist på en klassiker

  1. Skræl kartofler og knoldselleri, og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i en gryde med letsaltet vand.
  2. Hæld vandet fra, og mos grøntsagerne med mælk. Tilsæt æggeblommen og krydder med muskatnød og peber. Stil mosen til side – den skal bruges som låg til retten.

Grøntsagssaucen:

  1. Opvarm solsikkeolie i en stor gryde. Svits løg, svampe, gulerod og hvidløg, indtil grøntsagerne bliver bløde og dufter.
  2. Tilsæt squash og rør godt rundt. Hæld derefter de hakkede tomater i gryden sammen med laurbærblade og timian.
  3. Lad saucen småsimre i 8-10 minutter, indtil den er tyk og fyldig. Rør de sorte bønner i til sidst, og smag til med peber.
  4. Fjern laurbærbladene, inden du fortsætter.

Samling af retten:

  1. Fordel grøntsagssaucen i en stor ildfast form eller i 4 små portionsforme.
  2. Bred kartoffelmosen jævnt ud over grøntsagerne, og glat overfladen med en ske.
  3. Bag formen midt i ovnen ved 220 grader i ca. 15 minutter, eller indtil kartoffelmosen har fået en gylden overflade.
  4. Anret den varme shepherd’s pie med et drys friskhakket persille på toppen.

Artiklen er baseret på informationer fra Frukt.no.

Læs også: Sund kartoffel-porresuppe med skjult proteinrig hemmelighed

Andre Artikler

Læge afslører 5 advarselstegn på aggressiv hjernesvulst

Glioblastom er en af de mest invasive og dødelige hjernetumorer, hvor de fleste patienter kun lever lidt over...

Elsker du morgenmadsbuffet? Disse klassikere kan være fyldt med bakterier

Morgenmadsbuffeten er feriens højdepunkt for mange, men ikke alt på fadene er en god idé at kaste sig...

Forskere advarer: Denne daglige vane kan ændre din hjerne

Forskere advarer om konsekvenserne af det konstante forbrug af korte videoer på diverse social medieplatforme.

Stewardesse advarer: Drop denne drik, når du flyver

En tidligere stewardesse afslører en overraskende grund til, hvorfor kabinepersonalet sjældent indtager denne drik ombord.

Læge afslører 5 advarselstegn på aggressiv hjernesvulst

Glioblastom er en af de mest invasive og dødelige hjernetumorer, hvor de fleste patienter kun lever lidt over...

Elsker du morgenmadsbuffet? Disse klassikere kan være fyldt med bakterier

Morgenmadsbuffeten er feriens højdepunkt for mange, men ikke alt på fadene er en god idé at kaste sig...

Forskere advarer: Denne daglige vane kan ændre din hjerne

Forskere advarer om konsekvenserne af det konstante forbrug af korte videoer på diverse social medieplatforme.