Fyldt med sunde stoffer
Sorte ris adskiller sig fra både hvide og brune ris. Hvor hvide ris næsten udelukkende består af kulhydrater, er sorte ris pakket med vitaminer, mineraler, fibre og protein. De brune ris har derimod stadigvæk sine sunde stoffer, men de sorte ris har alligevel en fordel, da de har et højt indhold af antocyaniner, som er de samme stoffer, som også findes i blåbær. Antocyaniner beskytter cellerne i din krop mod DNA-skader, som kan føre til kræft.
Sort rissalat med crunch
Denne opskrift på sort rissalat er både fyldig og sund, fuld af fibre og gode fedtstoffer, som holder dig mæt og tilfreds.
Ingredienser
Salat
Læs også: Forårsfrisk aftensmad: Lun quinoasalat med grillede grøntsager og cremet urtedressing
- 200 g sorte ris, kogte
- 4 stængler grønkål, hakket fint
- 1 fennikel, skåret fint
- 150 g mandler, hakkede
- 100 g rosiner
Marinade
- 2 spsk olivenolie
- 3 spsk æbleeddike
- Saften fra 1 citron
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Kog de sorte ris efter anvisningen på pakken, og lad dem køle af.
- Hak grønkålen fint og skær fenniklen i tynde skiver.
- Bland risene med grønkål og fennikel i en stor skål.
- Rør marinaden sammen af olivenolie, æbleeddike, citronsaft, salt og peber. Hæld den over risblandingen.
- Top salaten med hakkede mandler og rosiner og server.
Artiklen er baseret på informationer fra Naturli og ‘Din grønne rejse’ af Louise Bruun og Tobias Schmidt Hansen.
Læs også: Frisk forårssalat med grillede asparges, jordbær og citrusdressing