Sunde rødbeder med sprød panering

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Sæsonen for rødbeder er i fuld gang, og der er ingen grund til ikke at tage del i dens mange sundhedsfordele. Med sin gode smag og farverige saft, kan den tilberedes på utallige måder. Prøv dem i denne lækre panerede udgave, som er perfekt til frokostbordet.

Sundhedsboost
Rødbeder er særligt næringsrige og ideelle til vinterens mørke tid. De er fulde af fibre, C-vitamin og B-vitaminer, som kan hjælpe med at sænke blodtrykket og styrke immunforsvaret. Desuden er rødbeder grove grøntsager, som bidrager til en god fordøjelse og mæthedsfølelse, hvilket gør dem til et sundt valg i vintermånederne.

Rødbeder indeholder geosmin, et organisk stof, der giver dem deres karakteristiske jordagtige smag og duft. Geosmin nedbrydes af syre, hvilket gør rødbeder til et perfekt match med citron, eddike og andre syrlige ingredienser.

Panerede rødbedefileter med tangtare

Ingredienser

Læs også: Sprøde blomkålsnuggets der smager af mere

Rødebedefileter

  • 1 rødbede
  • 40 g Vesterhavsost (eller parmesan)
  • 2 dl panko rasp
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. tangmix fra eksempelvis Isefjord (kan købes i helsekostbutikker)
  • 2 æg
  • 2 dl mel
  • Olie og smør til stegning

Sauce tangtare

  • 200 g cremefraiche (18%)
  • 1 spsk. hakkede kapers
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. tangmix fra Isefjord
  • ½ rødløg, finthakket
  • Salt og peber efter smag
  • 4 skiver rugbrød

Fremgangsmåde

  1. Skræl rødbeden og skær den i 4 aflange skiver af ½ cm tykkelse. Riv osten fint.
  2. Bland panko rasp med salt, tangmix og ost i en skål. Pisk æggene sammen i en anden skål og kom mel i en tredje skål.
  3. Vend rødbedeskiverne først i mel, derefter i æg og til sidst i raspblandingen.
  4. Steg rødbederne i olie og smør ved middelvarme, til de er gyldne og møre.
  5. Forbered sauce tangtare ved at blande cremefraiche, kapers, sennep, tangmix og rødløg. Smag til med salt og peber.
  6. Server rødbedefileterne på rugbrød med sauce tangtare og pynt med friske urter, såsom tallerkensmækker og lidt saft fra frisk citron.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli og Liselotte Kira Gregers Andersens opskrifter.

Læs også: Stop madspild og tryl påskefrokostresterne om til nye lækre retter

Læs også: Den ultimative æggekage – så lækker, at den stjæler hele påskebordet!

Andre Artikler

Start grillsæsonen med smagfulde grillspyd og søde fristelser

Grillsæsonen er endelig i gang, og det er tid til at finde grillen frem og tage madlavningen med udenfor.

Den virale ‘oatzempic’-drik lover vægttab – virker det virkelig?

TikTok bugner med brugere, der hævder, at en hjemmelavet blanding af lime og havregryn er løsningen på deres...

Derfor kan din daglige lur ødelægge din nattesøvn – og hvad du kan gøre i stedet

En kort lur midt på dagen kan være et effektivt værktøj til at forbedre din energi og koncentration....

Derfor viser ADHD og angst sig forskelligt i piger og drenge

Forskere fra NTNU har opdaget opsigtsvækkende forskelle i, hvordan ADHD og angst hænger sammen hos piger og drenge....

Start grillsæsonen med smagfulde grillspyd og søde fristelser

Grillsæsonen er endelig i gang, og det er tid til at finde grillen frem og tage madlavningen med udenfor.

Den virale ‘oatzempic’-drik lover vægttab – virker det virkelig?

TikTok bugner med brugere, der hævder, at en hjemmelavet blanding af lime og havregryn er løsningen på deres...

Derfor kan din daglige lur ødelægge din nattesøvn – og hvad du kan gøre i stedet

En kort lur midt på dagen kan være et effektivt værktøj til at forbedre din energi og koncentration....