Sunde rødbeder med sprød panering

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Sæsonen for rødbeder er i fuld gang, og der er ingen grund til ikke at tage del i dens mange sundhedsfordele. Med sin gode smag og farverige saft, kan den tilberedes på utallige måder. Prøv dem i denne lækre panerede udgave, som er perfekt til frokostbordet.

Sundhedsboost
Rødbeder er særligt næringsrige og ideelle til vinterens mørke tid. De er fulde af fibre, C-vitamin og B-vitaminer, som kan hjælpe med at sænke blodtrykket og styrke immunforsvaret. Desuden er rødbeder grove grøntsager, som bidrager til en god fordøjelse og mæthedsfølelse, hvilket gør dem til et sundt valg i vintermånederne.

Rødbeder indeholder geosmin, et organisk stof, der giver dem deres karakteristiske jordagtige smag og duft. Geosmin nedbrydes af syre, hvilket gør rødbeder til et perfekt match med citron, eddike og andre syrlige ingredienser.

Panerede rødbedefileter med tangtare

Ingredienser

Læs også: Squashboller uden hvidt mel - de her SKAL du bare bage!

Rødebedefileter

  • 1 rødbede
  • 40 g Vesterhavsost (eller parmesan)
  • 2 dl panko rasp
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. tangmix fra eksempelvis Isefjord (kan købes i helsekostbutikker)
  • 2 æg
  • 2 dl mel
  • Olie og smør til stegning

Sauce tangtare

  • 200 g cremefraiche (18%)
  • 1 spsk. hakkede kapers
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. tangmix fra Isefjord
  • ½ rødløg, finthakket
  • Salt og peber efter smag
  • 4 skiver rugbrød

Fremgangsmåde

  1. Skræl rødbeden og skær den i 4 aflange skiver af ½ cm tykkelse. Riv osten fint.
  2. Bland panko rasp med salt, tangmix og ost i en skål. Pisk æggene sammen i en anden skål og kom mel i en tredje skål.
  3. Vend rødbedeskiverne først i mel, derefter i æg og til sidst i raspblandingen.
  4. Steg rødbederne i olie og smør ved middelvarme, til de er gyldne og møre.
  5. Forbered sauce tangtare ved at blande cremefraiche, kapers, sennep, tangmix og rødløg. Smag til med salt og peber.
  6. Server rødbedefileterne på rugbrød med sauce tangtare og pynt med friske urter, såsom tallerkensmækker og lidt saft fra frisk citron.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli og Liselotte Kira Gregers Andersens opskrifter.

Læs også: Tunsalat på kun 10 min: Sund, cremet og fuld af smag

Læs også: Opskrift: Hytteost-toast med honning, chili og avocado

Andre Artikler

Rødbedehummus: Den gør dit bord både sundt og farverigt

Leder du efter en farverig, sund og lynhurtig dip, der imponerer gæsterne? Så er denne cremede og nemme rødbedehummus svaret!

Hvor langt tilbage i tiden kan vi bevare minder?

Forskere undersøger, hvor langt tilbage vores tidligste barndomsminder egentlig rækker.

Ny forskning viser, at 22 af disse nødder om dagen kan ændre dit helbred markant

En ny omfattende analyse viser, at 60 gram disse nødder om dagen, svarende til cirka 22 stk, kan...

Studie afslører kønsforskel: Fedtsyrer kan beskytte kvinder mod demens

Alzheimers er en af de sygdomme, mange frygter med alderen, og forskningen leder konstant efter nye brikker til...

Rødbedehummus: Den gør dit bord både sundt og farverigt

Leder du efter en farverig, sund og lynhurtig dip, der imponerer gæsterne? Så er denne cremede og nemme rødbedehummus svaret!

Hvor langt tilbage i tiden kan vi bevare minder?

Forskere undersøger, hvor langt tilbage vores tidligste barndomsminder egentlig rækker.

Ny forskning viser, at 22 af disse nødder om dagen kan ændre dit helbred markant

En ny omfattende analyse viser, at 60 gram disse nødder om dagen, svarende til cirka 22 stk, kan...