Sunde rødbeder med sprød panering

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Sæsonen for rødbeder er i fuld gang, og der er ingen grund til ikke at tage del i dens mange sundhedsfordele. Med sin gode smag og farverige saft, kan den tilberedes på utallige måder. Prøv dem i denne lækre panerede udgave, som er perfekt til frokostbordet.

Sundhedsboost
Rødbeder er særligt næringsrige og ideelle til vinterens mørke tid. De er fulde af fibre, C-vitamin og B-vitaminer, som kan hjælpe med at sænke blodtrykket og styrke immunforsvaret. Desuden er rødbeder grove grøntsager, som bidrager til en god fordøjelse og mæthedsfølelse, hvilket gør dem til et sundt valg i vintermånederne.

Rødbeder indeholder geosmin, et organisk stof, der giver dem deres karakteristiske jordagtige smag og duft. Geosmin nedbrydes af syre, hvilket gør rødbeder til et perfekt match med citron, eddike og andre syrlige ingredienser.

Panerede rødbedefileter med tangtare

Ingredienser

Læs også: Frisk Forårssalat med Quinoa, Avocado og Citrondressing

Rødebedefileter

  • 1 rødbede
  • 40 g Vesterhavsost (eller parmesan)
  • 2 dl panko rasp
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. tangmix fra eksempelvis Isefjord (kan købes i helsekostbutikker)
  • 2 æg
  • 2 dl mel
  • Olie og smør til stegning

Sauce tangtare

  • 200 g cremefraiche (18%)
  • 1 spsk. hakkede kapers
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. tangmix fra Isefjord
  • ½ rødløg, finthakket
  • Salt og peber efter smag
  • 4 skiver rugbrød

Fremgangsmåde

  1. Skræl rødbeden og skær den i 4 aflange skiver af ½ cm tykkelse. Riv osten fint.
  2. Bland panko rasp med salt, tangmix og ost i en skål. Pisk æggene sammen i en anden skål og kom mel i en tredje skål.
  3. Vend rødbedeskiverne først i mel, derefter i æg og til sidst i raspblandingen.
  4. Steg rødbederne i olie og smør ved middelvarme, til de er gyldne og møre.
  5. Forbered sauce tangtare ved at blande cremefraiche, kapers, sennep, tangmix og rødløg. Smag til med salt og peber.
  6. Server rødbedefileterne på rugbrød med sauce tangtare og pynt med friske urter, såsom tallerkensmækker og lidt saft fra frisk citron.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli og Liselotte Kira Gregers Andersens opskrifter.

Læs også: Forårsfrisk aftensmad: Lun quinoasalat med grillede grøntsager og cremet urtedressing

Læs også: Sund påskefrokost: Lækker og let menu til påskebordet

Andre Artikler

Luftig hindbærmousse med mørk chokolade og nøddeknas

Denne lækre og sunde dessert er perfekt til gæster, der gerne vil nyde noget sødt uden at gå på kompromis med sundheden.

Ny AI-teknologi kan redde liv: Opdager hjerteproblemer, før det er for sent

Hjertesygdomme er en af de største dræbere i Danmark. Hvert år rammes titusindvis af danskere af blodpropper og andre hjerte-kar-sygdomme – ofte uden advarsel.

5 små ændringer, der kan styrke din hjerne for altid

Hjernen elsker vaner og gentagelser, men hvis vi vil holde den skarp, skal vi udfordre den. Ifølge hjerneforsker...

Kan du stå på ét ben? Sådan afslører din balance, hvor godt du ældes

Kan du stå på ét ben i mindst 30 sekunder? Hvis ikke, kan det være et tegn på,...

Luftig hindbærmousse med mørk chokolade og nøddeknas

Denne lækre og sunde dessert er perfekt til gæster, der gerne vil nyde noget sødt uden at gå på kompromis med sundheden.

Ny AI-teknologi kan redde liv: Opdager hjerteproblemer, før det er for sent

Hjertesygdomme er en af de største dræbere i Danmark. Hvert år rammes titusindvis af danskere af blodpropper og andre hjerte-kar-sygdomme – ofte uden advarsel.

5 små ændringer, der kan styrke din hjerne for altid

Hjernen elsker vaner og gentagelser, men hvis vi vil holde den skarp, skal vi udfordre den. Ifølge hjerneforsker...