Udnyt hele rødbedens sundhedsmæssige fordele med denne lækre opskrift

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Sæsonen for rødbeder er over os, og der er al mulig grund til at bruge denne sunde rodfrugt til dens fulde potentiale. Vi kan overraskende nok bruge dem fra top til bund og få endnu mere ud af dens mange næringsstoffer.

Rub og stub
Rødbeder kan tilberedes med både skræl og top, hvilket ikke kun sparer tid, men også giver dig flere fibre og næringsstoffer. Skræl rødbederne med en grov børste i stedet for at fjerne skrællen, så beholder du mange vitaminer og undgår madspild. Selve roden og de flotte ‘haler’ kan du også lade sidde for en ekstra visuel effekt på tallerkenen. 

Rødbeder kan holde sig i ugevis i køleskabet i en åben plastikpose. Selvom de ikke tåler frost i jorden, kan de fryses efter blanchering, hvis de skæres i tern eller skiver. Så hvorfor ikke bruge årstidens gave i en skøn opskrift?

Bagte rødbeder med rygeostcreme

Ingredienser

Læs også: Grøn i en skål: Poke bowl med blomkålsris og ponzusauce

  • 1 liter vand
  • 2 tsk. bouillon (Herbamare anbefales)
  • 1 stjerneanis
  • 1 kanelstang
  • 5 kardemommekapsler
  • 1 dl Anicia linser (Beluga eller Puy kan også bruges)
  • 4-6 røde og gule rødbeder med rod og ‘hale’
  • 3 spsk. akaciehonning
  • 2 tsk. havsalt
  • 2 spsk. olie

Rygeostcreme

  • 150 g rygeost
  • 1 lime
  • 2 tsk. akaciehonning
  • 1 tsk. havsalt
  • Friskkværnet peber
  • 1½ dl cremefraiche

Fremgangsmåde

  1. Kog vand med bouillon, stjerneanis, kanelstang og kardemomme. Tilsæt linser, og lad det simre i 20 min.
  2. Skrub rødbederne grundigt og behold ‘halen’ på, halver dem, og gnid dem med honning, salt og olie.
  3. Læg rødbederne med ‘kødsiden’ nedad på bagepapir i et fad. Bag ved 200 grader varmluft i 30 min, vend og bag 10 minutter ekstra.
  4. Imens rødbederne er i ovnen, kan du tilberede rygeostcremen.
  5. Riv limeskal og pres saften. Bland rygeost, limesaft, akaciehonning, salt, peber og cremefraiche.
  6. Fordel rygeostcremen på et fad, anret rødbeder og linser ovenpå.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli og Liselotte Kira Gregers Andersens opskrifter.

Læs også: Grønne smagfulde burgerbøffer - den ultimative kødfri favorit

Andre Artikler

Mindre end et riskorn: Så lille er fremtidens livredder

En banebrydende lille opdagelse kan ændre, hvordan vi behandler hjertesygdomme – især hos børn.

Snacks du måske troede var usunde – men som faktisk er supersunde

Drop skyldfølelsen og tag en snack! Flere diætister fremhæver nu snacks, der ofte bliver misforstået – men som...

10 nemme måder at få flere bælgfrugter ind i din hverdag

Flere bælgfrugter i kosten lyder måske som en besværlig mission, men det behøver det slet ikke være.Her...

Slut med impulskøb! Sådan handler du sundt og billigt

Det kan virke uoverskueligt at handle sundt, billigt og bæredygtigt på én gang – men med lidt planlægning...

Mindre end et riskorn: Så lille er fremtidens livredder

En banebrydende lille opdagelse kan ændre, hvordan vi behandler hjertesygdomme – især hos børn.

Snacks du måske troede var usunde – men som faktisk er supersunde

Drop skyldfølelsen og tag en snack! Flere diætister fremhæver nu snacks, der ofte bliver misforstået – men som...

10 nemme måder at få flere bælgfrugter ind i din hverdag

Flere bælgfrugter i kosten lyder måske som en besværlig mission, men det behøver det slet ikke være.Her...