Vågner du ofte midt om natten og har svært ved at falde i søvn igen? Uforstyrret søvn er afgørende for din energi, koncentration og generelle helbred. Her er 10 effektive metoder til at undgå natlige opvågninger.
Undgå stress før sengetid

Hvis din hjerne kører på højtryk ved sengetid, kan det være svært at finde ro. Skriv dine tanker ned i en notesbog eller lav en to-do-liste for at rydde hovedet, inden du går i seng.
Begræns alkohol inden sengetid

Alkohol kan få dig til at slappe af, men det forstyrrer din søvnkvalitet senere på natten. Hvis du vil sove bedre, så undgå at drikke alkohol tæt på sengetid.
Skru ned for skærmtiden om aftenen

Blåt lys fra telefoner, computere og fjernsyn hæmmer produktionen af søvnhormonet melatonin. Sluk for skærmene mindst en time før sengetid for at forbedre din nattesøvn.
Læs også: Så lidt skal der til for at forbedre din livskvalitet
Hold en fast søvnrytme

At gå i seng og stå op på samme tid hver dag hjælper din krop med at finde en stabil døgnrytme. Uregelmæssige sengetider kan forvirre kroppen og føre til flere opvågninger om natten.
Undgå koffein om eftermiddagen

Koffein kan blive i kroppen i flere timer og gøre det sværere at nå dyb søvn. Skift kaffen ud med urtete eller vand efter frokost for at undgå søvnproblemer.
Gør dit soveværelse søvnvenligt

Et køligt, mørkt og stille soveværelse kan gøre en stor forskel for din søvnkvalitet. Brug mørklægningsgardiner, en behagelig madras og eventuelt en lydmaskine for at minimere forstyrrelser.
Lad være med at gå i seng sulten eller overmæt

Både sult og tunge måltider lige før sengetid kan ødelægge din nattesøvn. Hvis du er sulten, så spis en lille, balanceret snack, men undgå store måltider tæt på sengetid.
Læs også: Er du bange for at være helt almindelig? Så er du ikke alene
Brug afslapningsteknikker

Meditation, dyb vejrtrækning eller en god bog kan hjælpe din krop med at slappe af. En fast aftenrutine sender et signal til din hjerne om, at det er tid til at sove.
Få dagslys i løbet af dagen

Naturligt lys styrker din døgnrytme og hjælper din krop med at forstå, hvornår det er tid til at være vågen, og hvornår det er tid til at sove. Sørg for at få dagslys hver dag, enten ved at være udenfor eller sidde ved et vindue.
Pas på med for lange lure

En kort lur kan være gavnlig, men for lange middagslure kan ødelægge din nattesøvn. Hold dine lure på maks. 30 minutter for at undgå at vågne op flere gange i løbet af natten.
Artiklen er baseret på informationer fra Iform.
Læs også: Forskning afslører: Kan man lugte kræft?
Læs også: Sådan tager du små pauser uden at forlade din arbejdsplads