Vitaminrigt brød
Squashbrød er en genial måde at få brugt overskydende squash på, så du undgår madspil, mens du samtidig tilføjer et sundt twist til madpakken. Squash tilfører en saftig konsistens og er en god kilde til både C- og A-vitaminer og fibre.
Opskriften giver cirka 10 stk.
Ingredienser
- 1 revet squash (ca. 300 g)
- 1 rødløg
- 4 æg (eller æggeerstatning)
- 50 g mandler og hasselnødder
- 30 g kikærtemel
- 30 g groft rismel
- 1 tsk bagepulver
- ½ dl olivenolie
- Friskhakket oregano eller basilikum
- Flagesalt og friskkværnet peber
- Parmesanost eller græskarkerner til drys (valgfrit)
Fremgangsmåde
- Start med at rense og rive squash og rødløg groft. Husk at presse den overskydende væde ud af squashen, så brødene ikke bliver for våde.
- Blend mandler og hasselnødder til mel.
- Pisk æggene sammen, og rør forsigtigt de revne grøntsager, nødder, mel, bagepulver, olivenolie og krydderurter i.
- Fordel dejen i muffinforme, drys med lidt parmesan og/eller græskarkerner, hvis du har lyst.
- Bg dem ved 190 grader i cirka 35 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse.