Tyskernes hemmelighed til den perfekte kartoffelmos

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Kartoffelmos er elsket af både børn og voksne, men har du nogensinde undret dig over, hvorfor tyskernes kartoffelmos smager ekstra godt? I Tyskland har de en hemmelig ingrediens, der giver deres mos en unik og fyldig smag, som alle danskere burde prøve.

Er kartoflen sund?
Kartofler er ikke bare en fyldig og billig basisvare, men de er også overraskende sunde. Fyldt med C-vitamin, B6-vitamin, folinsyre og kalium bidrager kartofler til både vores immunsystem og et sundt hjerte. Især skindet på kartoflerne indeholder værdifulde næringsstoffer og antioxidanter.

Kartofler kan endda hjælpe med vægttab, så længe vi undgår de fristende pommes frites og chips, der har den modsatte effekt. Kogte kartofler er altså et sundt valg, så længe de indtages med måde og ikke kombineres med for meget fedt og salt.

Den hemmelige ingrediens
Tyskernes kartoffelmos får sin karakteristiske smag fra en uventet ingrediens: Muskatnød. Dette krydderi tilføjer en let krydret og nøddeagtig smag, som løfter kartoffelmosen til et nyt niveau uden at dominere smagen. 

Muskatnød bruges kun i små mængder, men dens varme undertoner giver mosen en dybere smagsoplevelse, der gør den endnu mere uimodståelig.

Læs også: Opskrift: Hytteost-toast med honning, chili og avocado

LÆS OGSÅ: Diætistens råd: Disse 8 fødevarer bør du med fordel spise dagligt

Tysk kartoffelmos

Ingredienser

  • Kartofler (efter behov)
  • Smør (10-12 g smør per 100 g uskrællede kartofler)
  • Varm mælk
  • Salt
  • Stødt muskatnød (for ekstra smag, så riv selv muskatnødden)

Fremgangsmåde

Læs også: Dhal på 30 minutter: Sund, cremet og fyldt med smag

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i stykker.
  2. Kog kartoflerne i usaltet vand i 30-45 minutter, indtil de er møre.
  3. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dræne.
  4. Tilsæt smør, en smule salt, stødt muskatnød og varm mælk til de varme kartofler.
  5. Mos kartoflerne med en kartoffelpresser og blend kort med en stavblender for en glat konsistens.
  6. Server mosen til kød- eller vegetarretter og nyd den fyldige smag.

Kartoffelmosen kan opbevares i køleskabet i en lufttæt beholder i op til tre dage, men bør opvarmes i vandbad og ikke fryses ned.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli.

LÆS OGSÅ: Kan cykelryttere præstere på kartofler?

LÆS OGSÅ: Derfor dropper vi kartoflen på tallerkenen

Læs også: Sund sommer-sommersalat med kikærter, tomater og basilikum

Læs også: Drop junkfood – denne hotdog er både sund og uimodståelig

Andre Artikler

Vågner du tit op med et hævet ansigt? Så bør du undgå disse fødevarer

Kender du følelsen af at vågne op med et ansigt, der ser mere hævet ud end aftenen før?...

Hudkræft kan ramme skjulte steder – her bør du være særligt opmærksom

Hudkræft forbindes oftest med solskoldede skuldre og kinder, men eksperter advarer nu om, at sygdommen kan dukke op langt mere skjult end forventet.

Kan en forkølelse bringe kræften tilbage? Ny forbindelse mellem virus og tilbagefald

Almindelige luftvejsinfektioner som influenza og COVID-19 er måske mere farlige end vi tror.Ny forskning viser, at disse virusser...

Nemme tricks til at spise dig mæt i kantinen uden at tage på

Det kan være fristende at gå all-in ved frokostbuffeten på jobbet, men det behøver ikke koste hverken sundhed...

Vågner du tit op med et hævet ansigt? Så bør du undgå disse fødevarer

Kender du følelsen af at vågne op med et ansigt, der ser mere hævet ud end aftenen før?...

Hudkræft kan ramme skjulte steder – her bør du være særligt opmærksom

Hudkræft forbindes oftest med solskoldede skuldre og kinder, men eksperter advarer nu om, at sygdommen kan dukke op langt mere skjult end forventet.

Kan en forkølelse bringe kræften tilbage? Ny forbindelse mellem virus og tilbagefald

Almindelige luftvejsinfektioner som influenza og COVID-19 er måske mere farlige end vi tror.Ny forskning viser, at disse virusser...