Hvorfor halter fertiliteten?
Danmarks fertilitetsudfordringer er markante. Selvom kvinder historisk set har født børn i en høj alder, ser vi i dag en alarmerende udvikling.
Michelle Kristensen påpeger på sin Instagram, at fertiliteten falder efter de 35, og det skaber udfordringer for mange familier. Årsagerne er mange og komplekse – fra livsstil og miljø til biologiske faktorer, der stadig mangler at blive undersøgt i dybden.
Nye tiltag på vej
Michelle Kristensen mødtes i august sidste år med statsminister Mette Frederiksen for at drøfte forbedringer af fertilitetsområdet. Resultatet er lovændringer, der fra januar 2025 giver kvinder ret til gratis hjælp til barn nummer to og gør det muligt for en kvinde at få et befrugtet æg op i sin partners livmoder.
Michelle Kristensen ser de nye regler som et vigtigt skridt mod at gøre fertilitetsbehandling tilgængelig for alle, uanset omstændigheder.
LÆS OGSÅ: Bekymrende! Fertiliteten i Danmark når endnu et nyt lavpunkt
Plads til forbedring
Selvom de nye regler markerer et stort fremskridt, understreger Michelle Kristensen, at der stadig er lang vej igen. Hun takker Mette Frederiksen for at have lyttet til de mange, der har kæmpet med fertilitetsbehandling, og for at tage initiativ til konkrete forbedringer. “Der er mange områder der mangler at blive undersøgt for at vi kan blive klogere på vores dårlige fertilitet i det her land”, skriver hun på sin Instagram.
Artiklen er baseret på informationer fra Michelle Kristensens Instagram.
LÆS OGSÅ: Er fertilitetsbehandling kræftfremkaldende?
LÆS OGSÅ: Ny forskning afslører: Vores omgivelser påvirker fertiliteten hos mænd og kvinder