Man kan risikere, hvis man ikke sætter grænser fra starten i sit forhold, at små misforståelser og forskelle vokser sig store og skaber problemer, som kunne have været undgået. Her er tre grænser, som alle par bør sætte tidligt i forholdet for at sikre en stærk og sund fremtid sammen.
Forventninger
En af de vigtigste grænser at sætte tidligt i et forhold handler om forventninger til fremtiden. Det kan være skræmmende at tage hul på denne samtale, men det er afgørende for at undgå hjertesorg senere. En undersøgelse fra Journal of Experimental Psychology: General fra 2017 viser, at tilfredshed i et forhold ikke kun påvirkes af den nuværende lykke, men også af forventninger til fremtiden. Hvis du og din partner ikke deler de samme drømme om fremtiden, kan det føre til kompromisser, der gør jer begge halvt tilfredse. Derfor er det vigtigt at tale om fremtiden tidligt og sætte klare grænser for, hvad I ønsker og hvad der ikke er til forhandling.
Tilfredsstillelse
Seksualitet er en central del af ethvert forhold, og forskellige behov og ønsker kan let føre til problemer, hvis de ikke bliver adresseret. Ifølge en undersøgelse fra 2016, offentliggjort i Journal of Family Psychology, kan tidlig seksuel tilfredsstillelse i et forhold medvirke til senere tilfredshed i forholdet generelt. Det betyder, at det er vigtigt at sætte grænser og have klare samtaler om seksuelle behov og ønsker tidligt i forholdet. Uden denne dialog risikerer man, at sex mister sin betydning og glæde, hvilket kan føre til utilfredshed.
Involvering
Hvordan din og din partners familier skal involveres i jeres forhold, er også en vigtig grænse at sætte. Ifølge en undersøgelse fra 2010, offentliggjort i American Journal of Family Therapy, rapporterer personer, der har et sundt forhold til deres familie, også højere tilfredshed i forholdet. Men hvis I ikke er enige om, hvor meget jeres familier skal involveres, kan det føre til jalousi, bitterhed og frustration. Derfor er det vigtigt at tale om og sætte grænser for, hvor meget familierne skal være en del af jeres forhold, og hvad der skal forblive privat.
Artiklen er baseret på informationer fra Psychology Today, Journal of Experimental Psychology: General, Journal of Family Psychology og American Journal of Family Therapy.