Ernæringsekspert: Drop disse 2 grøntsager!

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Grøntsager er generelt gode for os, men der er alligevel et par stykker, som har så lavt et næringsindhold, at de næsten ikke er umagen værd. Her får du afsløret to grøntsager, du kan overveje at skære fra, hvis du vil opnå mest mulig sundhed.

Danskernes grøntsagsvaner
Danskerne spiser langt fra nok grøntsager, og det er et problem for folkesundheden. Ifølge Sundhedsstyrelsens anbefalinger bør vi spise mindst 600 gram frugt og grønt om dagen, hvoraf halvdelen skal være grøntsager. Alligevel viser en ny undersøgelse foretaget af Voxmeter for Kræftens Bekæmpelse, at kun lidt over halvdelen af danskerne spiser grøntsager dagligt. Manglen på grøntsager i kosten kan have alvorlige konsekvenser, da de er en vigtig kilde til fibre, vitaminer og mineraler, som reducerer risikoen for sygdomme som hjertekarsygdomme og visse typer kræft.

De to dårligste grøntsager
Ifølge ernæringseksperten Rhiannon Lambert, forfatter til bogen The Science of Plant-Based Nutrition, er der to typer grøntsager, som ligger i bunden af grøntsagspyramiden. De indeholder så få næringsstoffer, at de næsten ikke gør en forskel for sundheden. Selvom de ikke bidrager meget ernæringsmæssigt, kan de dog stadig smage godt og pynte på tallerkenen. Hun understreger dog, at de på ingen måde skader. “Alle grøntsager er næringsrige”, som hun udtaler til The Telegraph.

1. Den vandholdige
Agurk består primært af vand og har kun et minimalt indhold af næringsstoffer. Den indeholder små mængder flavonoider, som kan hjælpe med at reducere inflammation, men det er især skrællen, der indeholder de få fibre, som agurken kan tilbyde.

Sådan spiser du den: Spis agurken med skræl for at få de få fibre, der findes, men vær opmærksom på, at den ikke bidrager meget til din samlede sundhed.

Læs også: Denne olie overgår fiskeolie i omega-3-indhold

2. Den klassiske
Icebergsalat er kendt for sin sprødhed, men desværre også for sit meget lave næringsindhold. Den består af 96% vand og har kun små mængder af vitaminerne A, C og K, samt meget få fibre og antioxidanter. Der er langt mere næring at hente i andre typer af salat, som f.eks. romaine- eller hjertesalat.

Sådan spiser du den: Spis icebergsalat rå i salater eller sandwiches for at nyde dens sprødhed, men husk, at den ikke tilfører mange næringsstoffer.

Artiklen er baseret på informationer fra Kræftens Bekæmpelse, The Telegraph og B.T.

Læs også: Nemme måder at få mere D-vitamin uden kosttilskud

Andre Artikler

Denne olie overgår fiskeolie i omega-3-indhold

Mange tror, at fiskeolie er den bedste kilde til omega-3. Men en plantebaseret olie viser sig at indeholde markant mere.

Fra sorg til håb: Hans oplevelse mellem liv og død går verden rundt

Efter en frygtelig ulykke stod han med livet i ruiner – men det, han oplevede på kanten af døden, ændrede alt.

Nemme måder at få mere D-vitamin uden kosttilskud

D-vitamin spiller en rolle for alt fra stærke knogler til et velfungerende immunforsvar, men mange får ikke nok...

Pige kastede op og havde problemer med balancen – men blev bare sendt hjem

Et barn med uspecifikke symptomer blev sendt hjem gang på gang. Først da det var for sent, blev der reageret.

Denne olie overgår fiskeolie i omega-3-indhold

Mange tror, at fiskeolie er den bedste kilde til omega-3. Men en plantebaseret olie viser sig at indeholde markant mere.

Fra sorg til håb: Hans oplevelse mellem liv og død går verden rundt

Efter en frygtelig ulykke stod han med livet i ruiner – men det, han oplevede på kanten af døden, ændrede alt.

Nemme måder at få mere D-vitamin uden kosttilskud

D-vitamin spiller en rolle for alt fra stærke knogler til et velfungerende immunforsvar, men mange får ikke nok...