De gode egenskaber
Hørfrøolie er kendt for sit høje indhold af det essentielle Omega-3 fedtsyre. Hele 60% af olien består af denne fedtsyre, som kroppen har svært ved at producere selv. Det er godt for hjernen, hjertet og generelt for at holde inflammationsniveauet nede. Hørfrøolie er også en fantastisk erstatning for fiskeolie, hvilket gør den ideel for veganere og vegetarer.
Udover Omega-3 får du også en lækker, mild smag, der passer perfekt til retter som hummus. Det er en nem måde at tilføje et sundt twist til din kost, uden at du behøver at ændre dine vaner markant eller gå på kompromis med smagen.
Hummus med hørfrøolie
Ingredienser
- 500 g kikærter (kan bruges fra dåse)
- 1 laurbærblad
- 1 løg
- 1 dl hørfrøolie
- 2-4 fed hvidløg
- Saften fra 1 citron
- ½ tsk salt
- 2,5 spsk tamari
- 1 del hakket persille
- ½ tsk spidskommen
- Vand efter behov
- Smag til med gurkemeje, hvidløg, tamari og spidskommen
Fremgangsmåde
- Skyl kikærterne og lad dem stå i blød natten over.
- Skyl kikærterne igen, kog dem i 20 minutter og hæld vandet fra. Skyl kikærterne igen.
- Kog kikærterne i nyt vand sammen med løg og laurbærblad i 1 time.
- Blend kikærterne med hørfrøolie, tamari, citronsaft, krydderier og vand til en lind konsistens.
- Smag til med krydderier og server med brød eller som fyld i pitabrød.
Humus fungerer perfekt som pålæg eller dyppelse til din frokost eller som snack.
Artiklen er baseret på informationer fra Naturli og Nyborggaard.