Juletiden kan være overvældende, men også en perfekt anledning til at få brugt det, der allerede gemmer sig bagerst i skabene. Med denne opskrift får du en syrlig-sød sylte, der kan serveres til alt fra ostebordet til isdesserten.
Ingredienser
- 100 g blandede nødder (hasselnødder, cashewnødder, mandler)
- 75 g tørret frugt (rosiner, tranebær, abrikoser eller dadler)
- Skallen af 2 appelsiner
- 3 ½ dl vand
- ½ dl appelsinsaft
- 1 ½ dl sukker
- ½ dl honning
LÆS OGSÅ: Julesmåkager du kan nyde med god samvittighed
Fremgangsmåde
- Skær den yderste appelsinskal af og undgå det hvide. Kog skallerne op i vand og skift derefter vandet, og gentag dette 2-3 gange for at fjerne bitterheden.
- Kom vand, appelsinsaft, sukker og honning i en gryde sammen med appelsinskaller og tørret frugt. Kog det hele op.
- Lad blandingen simre ved svag varme, til appelsinskallerne er glasklare, og siruppen har fået en tyk konsistens.
- Hæld den varme blanding og nødder i skoldede glas, og opbevar dem køligt.
Tip: Tilsæt kanel, vanilje eller stjerneanis for en endnu mere juleagtig smag. Server skuffeguffen som topping på is, som tilbehør til ost eller som en del af morgenbordet med hjemmebagte boller.
Artiklen er baseret på informationer fra Naturli.
LÆS OGSÅ: Sund konfekt: Smag på julen uden dårlig samvittighed
LÆS OGSÅ: 8 hjemmelavede julekalendere – få en sundere nedtælling til jul