Denne opskrift fra Frukt.no på krydderkogte klementiner bringer julens varme krydderier og klementinens naturlige sødme sammen i en himmelsk dessert.
Derudover er den nem at lave, kan forberedes i forvejen og serveres med en lækker skefuld pisket flødeskum eller is.
Krydderkogte klementiner
4 portioner.
Ingredienser
- 4 klementiner
- 2 dl vand
- 2 dl sukker
- ½ vaniljestang (flækket og kornene skrabet ud)
- 1 hel kanelstang
- 2 stjerneanis
Fremgangsmåde
Forbered krydderlagen
Læs også: Lækker opskrift på proteinpandekager
- Hæld vand og sukker i en gryde.
- Tilsæt den flækkede vaniljestang, vaniljekorn, kanelstang og stjerneanis.
- Bring blandingen i kog under omrøring, indtil sukkeret er opløst.
Klargør klementinerne
- Skæl klementinerne forsigtigt, så de forbliver hele og uden hinder.
Kog klementinerne
- Læg klementinerne i krydderlagen.
- Lad lagen komme op at koge igen.
- Skru ned for varmen, læg låg på gryden og tag den af varmen.
- Lad klementinerne trække i lagen – gerne natten over for at få den bedste smag.
Artiklen er baseret på informationer fra Frukt.no.
Læs også: Prøv denne simple model og få en sund og varieret madpakke
Læs også: Opskrift: Saftig vinterkage med nødder og krydderier